Vrijwilligerswerk

Het is mogelijk om bij Jellinek vrijwilligerswerk te doen. Wij zoeken mensen met een verslavingsachtergrond of mensen die hier affiniteit mee hebben. Zo kan je vanuit je eigen ervaring een bijdrage leveren.

Jellinek is onderdeel van Arkin. Meer informatie over vrijwilligerswerk bij Jellinek is te vinden op de website van Arkin.

Peer-to-peer vrijwilligerswerk

‘Peer’ is Engels voor leeftijdgenoot. Bij “peer education” worden leeftijdgenoten ingeschakeld om voorlichting over drugs te geven. Jellinek traint de peers, waarna zij in staat zijn zelfstandig voorlichting aan hun leeftijdgenoten te geven. Peers hebben het belangrijke voordeel dat zij de taal van de jongeren spreken en daardoor de juiste toon kunnen treffen om de voorlichting aan te laten slaan. Jellinek Preventie voert momenteel vier peerprojecten uit: Unity, Connect, LOS en Mama & Papa Cares.

Vrijwilligerswerk JellinekMinnesota

Vrijwilligers maken een belangrijk onderdeel uit van JellinekMinnesota. Dagelijks zetten meerdere vrijwilligers zich in om cliënten te ondersteunen en bij te staan. JellinekMinnesota is daarom altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Voorwaarden zijn dat je zelf al enige tijd in herstel bent en het 12-stappenprogramma volgt. Ben je geïnteresseerd, lees dan onderstaande informatie goed door, zodat je een weloverwogen keus kunt maken of vrijwilligerswerk bij JellinekMinnesota iets voor jou is.

Taken als vrijwilliger bij JellinekMinnesota

Vrijwilliger zijn bij JellinekMinnesota betekent dat je een belangrijke bijdrage levert aan de behandeling en herstel van onze cliënten. Onze cliënten zien de vrijwilligers als rolmodel: een inspirerend voorbeeld voor hoe het leven in herstel kan zijn.

Het werk omvat diverse taken:

  • groep cliënten begeleiden naar zelfhulpgroepmeetings op de Jacob Obrechtstraat
  • groep cliënten begeleiden bij sporten (bijvoorbeeld in het Rembrandtpark), wandelen, boodschappen doen
  • cliënten helpen bij het ordenen van hun administratie
  • cliënten begeleiden bij het kopen van kleding, bezoek aan de kapper, etc.
  • cliënten begeleiden bij bezoek aan de tandarts, dokter of rechtbank
  • gastvrouw of –heer zijn voor cliënten die net opgenomen zijn en verblijven op de detoxificatieafdeling. Bijvoorbeeld door hun verhaal aan te horen, uitleg te geven over het programma of spelletjes te doen

Heb je interesse in vrijwilligerswerk bij JellinekMinnesota? Dan kan je je aanmelden door een e-mail te sturen naar minnesota@jellinek.nl of bellen naar 020 590 58 88.