Seks & zwangerschap

Hieronder lees je alle vragen over dit thema. Kan je iets niet vinden? Stel dan je vraag aan een van onze medewerkers via Vraag & Antwoord.

Is er een training voor stoppen met roken voor zwangeren?

Zwanger? Gefeliciteerd!

Als je bij deze tekst bent aanbeland betekent het waarschijnlijk dat je zwanger bent, rookt en dat je gemerkt hebt dat het lastig is om te stoppen. Stoppen met roken is ook makkelijker gezegd dan gedaan. Wij helpen je om uw kindje de beste start te geven!

Er is een training waarbij je samen met andere zwangeren onder professionele begeleiding ondersteund wordt om te stoppen met roken en moeilijke momenten te overwinnen.

De training bestaat uit 10 bijeenkomsten die wekelijks plaatsvinden. Iedere sessie heeft zijn eigen thema en onderdeel van de sessie is het bespreken van moeilijke momenten. Daarbij krijg je professioneel advies van een ervaren psycholoog en goede tips van de anderen in de groep. Uit ervaring weten we dat het stoppen beter lukt als je steun van je groep ervaart.

De trainingen vinden plaats in het AMC en het BovenIJ Ziekenhuis in Amsterdam, elke maandag van 15:15 – 16:30 uur in Lokaal PAO 171.

Aanmelden of Informatie? Stuur een mail naar: SCOOP@AMC.NL of bel 020-8913680.

We raden je aan om je verloskundige en je huisarts te informeren over jouw plannen om te stoppen met roken zodat ook zij je kunnen ondersteunen.

Hier vind je meer informatie over de effecten van verschillende middelen op jou of jouw kindje.

Welke invloed heeft drugs op seks en zwangerschap?

Klik op de link om naar ons interactieve klikschema te gaan:

Drugs, seks en zwangerschap*