Ketamine: Seks en zwangerschap

Ben je benieuwd naar het effect van ketamine op seks en zwangerschap? Hieronder lees je alle vragen en antwoorden over het gebruik van ketamine op seks en zwangerschap. Kan je iets niet vinden? Stel dan je vraag aan een van onze medewerkers via Vraag & Antwoord.

Meer informatie over ketamine Informatie over andere middelen

 

Welke invloed heeft drugs op seks en zwangerschap?

Klik op de link om naar ons interactieve klikschema te gaan:

Drugs, seks en zwangerschap*

Wat is chemsex en wat is het hulpaanbod voor chemseks?

Chemsex

Chemsex – of Party and Play – is een specifieke soort seks onder invloed: vaak worden meerdere mannen uitgenodigd – bijvoorbeeld via hookup apps – voor een langdurige sessie. Hierbij wordt meestal gebruik gemaakt van een upper zoals MDMA (XTC), cocaïne, mefedron (4-MMC), 3-MMC, speed of methamfetamine (ook bekend als T of Tina). Dit wordt soms gecombineerd met downers zoals GHB, ketamine of alcohol. Ook worden soms tegelijkertijd poppers en/of erectiemiddelen (zoals viagra) gebruikt.

Condoomgebruik tijdens chemsex is niet vanzelfsprekend, wat de kans op soa en hiv veel groter maakt. PrEP kan bescherming bieden tegen hiv. Condooms blijven de beste manier om andere soa te voorkomen. Bij extremere seks, zoals fisten, en bij het delen van toys kan bloedcontact optreden wat de kans op overdracht van Hepatitis C verhoogt. Voor meer informatie over het voorkomen van Hepatitis C, zie nomoreC.nl.

Kijk ook eens op deze site voor goede informatie over chemsex: chemsex.nl

Chemsex is lastig om gecontroleerd en voorzichtig te doen. Gebruikers kunnen de kans op schade beperken met de volgende tips:

  • Door combinatiegebruik te vermijden i.v.m. onvoorspelbare gevolgen; hou het bij één drug.
  • Door voorafgaand aan een sessie goed te eten en te slapen en na afloop tijd in te plannen om te herstellen. En door niet te lang door te gaan; als iemand slaap mist draagt dit sterk bij aan de kater. Slaaptekort kan ook erg veel invloed hebben op het humeur de volgende dagen.
  • Door voldoende water te drinken tijdens een sessie, maar op te passen met de combinatie MDMA en water. Een glas water per uur is een goede richtlijn.
  • Door goed af te koelen en vooral op te passen met isolerende kleding als latex en rubber i.v.m. het risico op oververhitting. Uppers zorgen voor een stijging van de lichaamstemperatuur. Dit kan op zichzelf gevaarlijk zijn, en de kans op oververhitting neemt toe.
  • Door na te denken over de manier waarop je drugs inneemt. Slikken is minder riskant dan snuiven i.v.m. het verslavingsrisico. Injecteren (slammen) is bijzonder risicovol. En door geen snuifbuizen of naalden met elkaar te delen.
  • Door condooms, PrEP en veel glijmiddel te gebruiken.
  • Door zich regelmatig te testen op soa en hiv.
  • Door niet te vaak chemsex te doen, en tussendoor ook seks zonder drugs te hebben om afhankelijkheid te voorkomen.

Hulp

Chemsex hulpaanbod

Wil je praten over jouw ervaringen met chemsex? Of wil je informatie over chems of andere hulp met stoppen en/of minderen?
Alle informatie die je nodig hebt kun je hier vinden: chemsex.nl

Er zijn verschillende mogelijkheden om professionele hulp te krijgen.

Overige hulp

 

Versie: december 2023