Basecoke / crack: Seks en zwangerschap

Ben je benieuwd naar het effect van basecoke / crack op seks en zwangerschap? Hieronder lees je alle vragen en antwoorden over het gebruik van basecoke / crack op seks en zwangerschap. Kan je iets niet vinden? Stel dan je vraag aan een van onze medewerkers via Vraag & Antwoord.

Meer informatie over basecoke / crack Informatie over andere middelen

 

Welke invloed heeft drugs op seks en zwangerschap?

Klik op de link om naar ons interactieve klikschema te gaan:

Drugs, seks en zwangerschap*

Heeft (base)cocaïne invloed op seks?

(Base)cocaïne kan van invloed zijn op seksualiteit en op de seksuele beleving:

  • indirect: doordat cocaïne de afgifte van bepaalde stofjes in de hersenen stimuleert. Deze stofjes kunnen van invloed zijn op de seksuele beleving. Bij langdurig gebruik kunnen de voorraden van deze stofjes uitgeput raken waardoor de seksuele belangstelling verdwijnt.
  • direct: door snuifcoke op de eikel, anus of vagina te smeren.

Indirect

De stofjes die door cocaïne afgescheiden worden zijn onder andere dopamine en norepinefrine. Bij veel gebruik kunnen deze stofjes uitgeput raken. In dat geval kun je minder van seks genieten en is het moeilijker om tot een orgasme te komen. Het uitputten van de voorraden kan uiteindelijk leiden tot impotentie.

Direct

Soms smeren mensen coke op de eikel, anus of vagina. Cocaïne verdooft plaatselijk waardoor mensen wat langer door kunnen gaan met seks. Cocaïne vernauwt ook de bloedvaten. Hierdoor kan het slijmvlies gaan ontsteken waardoor een grotere kans is op overdracht van virussen.

De effecten van cocaïne zijn verschillend voor man en vrouw en afhankelijk van de mate en frequentie van gebruik. Hieronder de effecten bij een lage dosis, hoge dosis en bij langdurig voortgezet gebruik.

Lage dosis

Mannen: een lage dosis stimuleert meestal het verlangen en het vermogen tot het krijgen van een erectie, terwijl het klaarkomen wordt uitgesteld.

Vrouwen: het effect is bij vrouwen minder eenduidig. Een lage dosis kan het verlangen zowel vergroten als verminderen. De intensiteit van het orgasme wordt vergroot.

Hoge dosis

Mannen: bij een hoge dosis kan het zijn dat de man geen erectie meer kan krijgen. Als toch een erectie optreedt, duurt deze vaak langer en wordt het klaarkomen uitgesteld. Het euforisch gevoel van het gebruik van de cocaïne kan ertoe leiden, dat ‘gewone’ seks ineens minder lekker lijkt.

Vrouwen: bij hoge dosis vermindert het verlangen meestal. Intensiteit van het orgasme kan zowel vergroot als verminderd worden. Het euforisch gevoel van het gebruik van de cocaïne kan ertoe leiden, dat ‘gewone’ seks ineens minder lekker lijkt.

Langdurig voortgezet gebruik

Mannen: langdurig gebruik vermindert het seksuele verlangen. Het vermindert het vermogen tot het krijgen van een erectie en het klaarkomen. Bij verdere uitputting van de voorraden dopamine en norepinefrine, kan het verlangen volledig verdwijnen en kan impotentie ontstaan.

Vrouwen: langdurig gebruik vermindert het verlangen en het vermogen om een orgasme te hebben. Bij verdere uitputting kan verlangen volledig verdwijnen.

Kijk voor meer informatie over de invloed van cocaïne op seks bij Cocaïne, seks en zwangerschap.

 

Versie: november 2019