Familie en omgeving

Aanbod voor naasten in Utrecht

TELEFONISCH ADVIES

Je kunt elke werkdag van 9.00-11.00 en 15.00-17.00 uur bellen met het Jellinek Expert Team voor gratis telefonisch advies. Je wordt te woord gestaan door een team van medewerkers met expertise over behandeling bij de Jellinek en up-to-date informatie over middelen. Je kunt hier terecht voor uitgebreid antwoord op korte vragen.

Heb je veel verschillende of hele uitgebreide vragen, dan kun je ook door het Jellinek Expert Team ingepland worden voor een persoonlijk adviesgesprek op één van onze locaties. Aan het adviesgesprek zijn geen kosten verbonden, ook niet voor de eigen risico van jouw zorgverzekeraar.

Bereikbaarheid

Elke werkdag van 9.00-11.00u en 15.00-17.00u.

Telefoonnummer

088-505 1220

terug naar top

Chat

Je kunt elke werkdag van 13.00-17.00 uur anoniem chatten met een deskundige van de Chat Alcohol & drugs.
Achter de chat zitten medewerkers van verslavingszorginstellingen over heel Nederland, niet alleen van Jellinek.

Online zelfhulp met forum SAMEN NUCHTER

Samen Nuchter is voor iedereen die zich zorgen maakt over het alcohol- of drugsgebruik van partner, kind (18+) of familielid en effectief gedrag wil aanleren om met dit middelengebruik om te gaan, de ander te motiveren om in behandeling te gaan en de eigen kwaliteit van leven te verbeteren.

Hier kun je meer informatie vinden over Samen Nuchter. Twijfel je of Samen Nuchter geschikt is voor jou of jouw situatie? Dan kun je contact opnemen met het Jellinek Expert Team: 088 505 1220. Elke werkdag van 9.00-11.00 en 15.00-17.00 uur.

Ga direct naar Samen Nuchter

terug naar top

Gespreksgroep en ik dan?!

Verslavingsproblemen in je directe omgeving gaan je niet in de koude kleren zitten. Gevoelens van onbegrip, bezorgdheid, schaamte, verdriet en boosheid kunnen ervoor zorgen dat ook ouders, partners, kinderen of broers en zussen last hebben van de verslaving van een ander.

Met En ik dan?! biedt Jellinek hulp aan naasten van verslaafden in de regio’s Utrecht en Amersfoort. Lotgenotencontact, coaching en kennis over verslaving kunnen er voor zorgen dat jij je staande kunt houden naast een verslaafde.

Bekijk via deze link ook de folder en bekijk hier de activiteitenkalender.

Doorlopende open groep met begeleiding van een professional en/of ervaringsdeskundige.
Tijdstip: maandagavond 19:30 uur – 21:00 uur.
Aanmelden: niet nodig, je kunt gewoon binnenlopen.

Locatie: Arthur van Schendelstraat 750, Utrecht

DatumSoort bijeenkomst
9 juliGespreksgroep
23 juliLezing + gespreksgroep
6 augustusGespreksgroep
20 augustusGespreksgroep
3 septemberGespreksgroep
17 septemberLezing + gespreksgroep
1 oktoberGespreksgroep
15 oktoberGespreksgroep
29 oktoberGespreksgroep
12 novemberGespreksgroep
26 novemberLezing + gespreksgroep
10 decemberGespreksgroep

Interesse of vragen?

Meld je dan aan via enikdan@jellinek.nl.

terug naar top

Training ‘En nu ik?’

Enikdan?! biedt door het jaar verschillende trainingen aan. Voor meer informatie en/of aanmelding kun je een mail sturen naar enikdan@jellinek.nl

11 oktober: Training ‘En nu ik!’
8 bijeenkomsten, eens per twee weken.
Tijdstip: donderdagavond, 19:30 – 21:30 uur.
Aanmelden: aanmelden kan via enikdan@jellinek.nl, deelname is gratis
Locatie: Arthur van Schendelstraat 750, Utrecht

terug naar top

ZELFHULPGROEPEN

VERENIGING AL-ANON FAMILIEGROEPEN NEDERLAND

Zelfhulpgroepen voor familie en vrienden van mensen met een alcoholprobleem. Gebaseerd op het 12-stappen Minnesota model.  Er zijn speciale groepen voor volwassen kinderen (Al-Anon, ACA) en kinderen in de tienerleeftijd (Alateen).  Landelijk zijn er 85 groepen die gemiddeld 1 x per week bijeenkomen. Zie: Al-Anon

NAR-ANON FAMILIE GROEP

Zelfhulpgroep voor familie en vrienden van mensen met een verslavingsprobleem. Gebaseerd op het 12-stappen Minnesota model. Er zijn geen kosten of verplichtingen aan verbonden. Voor een overzicht van de bijeenkomsten, zie: http://www.nar-anon.nl/.

SEXAHOLICS ANONYMOUS GEZINSGROEPEN

De S-Anon gezinsgroepen zijn een gemeenschap van gezinsleden en vrienden van seksverslaafden, die hun ervaring, kracht en hoop delen om hun gemeenschappelijke problemen op te lossen. Het herstelprogramma is afgeleid van de Anonieme Alcoholisten en gebaseerd op de Twaalf stappen en Twaalf Tradities van de Anonieme Alcoholisten.
Zie: sa-nederland.nl/voor-partners-van-seksverslaafden

CODEPENDENTS ANONYMOUS NEDERLAND

Anonieme Codependents is een gemeenschap van mannen en vrouwen voor wie het gemeenschappelijke doel is om gezonde relaties te ontwikkelen. Het enige vereiste voor lidmaatschap is het verlangen naar gezonde en liefdevolle relaties.
Zie: http://www.codependents-anonymous.nl/

terug naar top

Naastenavonden op de klinieken, voor naasten van cliënten

Middelenproblematiek en een opname in een kliniek is niet alleen ingrijpend voor de cliënt, maar ook voor het thuisfront. Iedere laatste donderdag van de maand organiseren we daarom een naastbetrokkenenavond op de klinieken in Utrecht. Alle cliënten die opgenomen zijn, in afwachting zijn van een opname of net een opname achter de rug hebben, zijn op deze avond van harte welkom met hun naasten. Tijdens deze avond wordt informatie gegeven over verslaving, de behandeling in de kliniek, mogelijkheden voor daarna, het ondersteuningsaanbod voor naasten en kinderen en de rol van de familievertrouwenspersoon.

Aanmelden of extra informatie vragen, kan door te mailen naar naastenavond@jellinek.nl.

terug naar top

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat