Aanbod online

Op deze pagina vind je steeds een up to date overzicht van de online activiteiten die Sterk Ernaast biedt. Deze activiteiten zijn regio-overstijgend, voor iedereen die te maken heeft met verslaving in zijn of haar omgeving. Onze activiteiten zijn altijd kosteloos, een verwijsbrief is niet nodig en we leggen geen dossiers aan.

Webinar ‘Verslaving en psychiatrie: wat als het samen komt?’

Inhoud webinar
Dit webinar gaat over verslaving en psychiatrie, ook wel dubbele diagnose genoemd. Te gast is dit keer een behandelaar die alles kan vertellen over de combinatie van verslaving en psychiatrie. Kun je dat tegelijk behandelen? Of moet je eerst het één aanpakken voordat je verder kunt met het andere? Waar moet je dan beginnen? En welke invloed heeft een psychiatrisch probleem op een verslavingsprobleem en andersom?

Aanmelden
Klik hier om je aan te melden voor dit webinar. Aanmelden kan tot maandag 12 september om 17:00u.

Online themabijeenkomsten

De themabijeenkomsten bieden je inhoudelijke kennis, de gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen, het stellen van vragen en de mogelijkheid om andere naasten te ontmoeten. Je krijgt praktische tips voor het omgaan met verslaving in je omgeving. Je kunt per reeks kiezen welke thema’s je wilt volgen, zo kan je alle thema’s bijwonen wanneer het jou uitkomt.

Alle themabijeenkomsten zijn kosteloos en vrijblijvend. De themabijeenkomsten vinden online plaats, hierbij vragen we deelnemers hun webcam aan te zetten om zo een veilige omgeving te creëren voor alle deelnemers. 

In vier bijeenkomsten komen de volgende thema’s aan bod:

 1. Verslaving nader bekeken
  Waarom worden sommige mensen wel verslaafd en anderen niet? Waar moet je allemaal rekening mee houden als je iemand wil helpen van zijn of haar verslaving af te komen? Tijdens deze bijeenkomst wordt ingegaan op alle zaken die een rol spelen in het ontstaan, het in stand houden, en het overwinnen van een verslaving.
 2. Motivatie en terugval
  Wat is motivatie? Hoe werkt gedragsverandering en wat kan jij als naaste in dit proces betekenen? Deze avond staat het proces centraal waar iemand doorheen gaat als ze willen stoppen met gebruiken. Je leert beter begrijpen waarom stoppen zo lastig kan zijn en wat jij als naaste kan doen om iemand te motiveren.
 3. Verslavingsbehandeling
  Wat voor verschillende behandelmethoden zijn er? Wat is jouw rol tijdens behandeling? Er bestaan veel misverstanden en onduidelijkheden wat verslavingszorg inhoudt en wat voor verschillende methoden er zijn. Er wordt extra aandacht besteed aan de rol van naasten in behandeling. Tijdens deze bijeenkomst sluit er een behandelaar aan die al je vragen kan beantwoorden.
 4. Wat kan ik doen?
  De laatste bijeenkomst gaat in op wat jij doet als naaste om met deze lastige situatie om te gaan. Wat doe je allemaal al? Wat helpt wel en wat helpt niet? Hoe bewaak je je eigen kwaliteit van leven? Je krijgt praktische tips en leert het effect van jouw acties op de ander beter inschatten.

Data
Reeks mei – augustus 2022
31 mei –  Verslaving nader bekeken
14 juni –  Motivatie en terugval
28 juni –  Verslavingsbehandeling (je kan vragen stellen aan een behandelaar)
30 augustus –  Wat kan ik doen?
Alle bijeenkomsten beginnen om 19:30u en duren tot ongeveer 21:00u.

Reeks september – november 2022
27 september –  Verslaving nader bekeken
11 oktober –  Motivatie en terugval
25 oktober –  Verslavingsbehandeling (je kan vragen stellen aan een behandelaar)
8 november –  Wat kan ik doen?
Alle bijeenkomsten beginnen om 19:30u en duren tot ongeveer 21:00u.

Aanmelden
Aanmelden reeks mei-augustus 2022
Aanmelden reeks september-november 2022
De dag voordat de themabijeenkomst plaatsvindt ontvang je een link zodat je kunt deelnemen. Voor vragen kun je mailen naar sterkernaast@jellinek.nl.

terug naar top

Online zelfhulp met forum Samen Nuchter

Samen Nuchter is voor iedereen die zich zorgen maakt over het alcohol- of drugsgebruik van partner, kind (18+) of familielid en effectief gedrag wil aanleren om met dit middelengebruik om te gaan, de ander te motiveren om in behandeling te gaan en de eigen kwaliteit van leven te verbeteren.

Hier kun je meer informatie vinden over Samen Nuchter. Twijfel je of Samen Nuchter geschikt is voor jou of jouw situatie? Dan kun je contact opnemende Jellinek Advieslijn088 – 505 1220, elke werkdag bereikbaar van 8:30 tot 17:00. Je laat je naam en vraag achter. Tussen 13:00 en 17:00 word je teruggebeld. 

Ga direct naar Samen Nuchter

terug naar top

Chat

Je kunt elke werkdag van 13.00-17.00 uur anoniem chatten met een deskundige van de Chat Alcohol & drugs.

Achter de chat zitten medewerkers van verslavingszorginstellingen over heel Nederland, niet alleen van Jellinek.

terug naar top

JellinekMinnesota online familieavond

JellinekMinnesota organiseert elke zes weken een online Familieavond.

Naastbetrokkenen van (voormalige, toekomstige en huidige) cliënten maken kennis met (een deel van) het behandelende team. Ze horen deze avond wat de JellinekMinnesota-behandeling precies inhoudt. Bovenal krijgen naastbetrokkenen handvatten aangereikt om in de relatie met cliënten zelf óók gezonde keuzes te kunnen maken. Verbondenheid, eigen verantwoordelijkheid, ruimte maken voor emoties, acceptatie  van wat je wél en wat je niet kunt veranderen én zelfhulpgroepen voor naastbetrokkenen zijn terugkerende thema’s tijdens een familieavond.

Mail naar jellinekminnesota@jellinek.nl voor de data en om je aan te melden.

terug naar top