Deel jouw ervaring

Aanbod online

Door de maatregelen rondom het coronavirus zitten veel mensen thuis en mogen we ook geen naasten op kantoor ontvangen. Toch willen we graag een goed en passend aanbod blijven geven, juíst nu! Dat heeft ervoor gezorgd dat we al onze trainingen en themabijeenkomsten zijn gaan omvormen naar online trainingen en livestreams. Zo kun je in sommige activiteiten volledig anoniem informatie opdoen, maar in trainingen ook in gesprek met een professional en lotgenoten.

Op deze pagina vind je steeds een up to date overzicht van de online activiteiten die Sterk Ernaast biedt. Deze activiteiten zijn regio-overstijgend, voor iedereen die te maken heeft met verslaving in zijn of haar omgeving. Onze activiteiten zijn altijd kosteloos, een verwijsbrief is niet nodig en we leggen geen dossiers aan.

Online themabijeenkomsten

De themabijeenkomsten bieden je inhoudelijke kennis en de gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen. Je krijgt praktische tips voor het omgaan met verslaving in je omgeving.

In vier bijeenkomsten komen de volgende thema’s aan bod:

 1. Verslaving nader bekeken
  Waarom worden sommige mensen wel verslaafd en anderen niet? Waar moet je allemaal rekening mee houden als je iemand wil helpen van zijn of haar verslaving af te komen? Tijdens deze bijeenkomst wordt ingegaan op alle zaken die een rol spelen in het ontstaan, het in stand houden, en het overwinnen van een verslaving.
 2. Motivatie en terugval
  Wat is motivatie? Hoe werkt gedragsverandering en wat kan jij als naaste in dit proces betekenen? Deze avond staat het proces centraal waar iemand doorheen gaat als ze willen stoppen met gebruiken. Je leert beter begrijpen waarom stoppen zo lastig kan zijn en wat jij als naaste kan doen om iemand te motiveren.
 3. Verslavingsbehandeling
  Wat voor verschillende behandelmethoden zijn er? Wat is jouw rol tijdens behandeling? Er bestaan veel misverstanden en onduidelijkheden wat verslavingszorg inhoudt en wat voor verschillende methoden er zijn. Er wordt extra aandacht besteed aan de rol van naasten in behandeling. Tijdens deze bijeenkomst sluit er een behandelaar aan die al je vragen kan beantwoorden.
 4. Wat kan ik doen?
  De laatste bijeenkomst gaat in op wat jij doet als naaste om met deze lastige situatie om te gaan. Wat doe je allemaal al? Wat helpt wel en wat helpt niet? Hoe bewaak je je eigen kwaliteit van leven? Je krijgt praktische tips en leert het effect van jouw acties op de ander beter inschatten.

Data
6 oktober 2020   – Verslaving nader bekeken
13 oktober 2020 – Motivatie en terugval
20 oktober 2020 – Verslavingsbehandeling (je kan vragen stellen aan een behandelaar)
27 oktober 2020 – Wat kan ik doen?
Alle bijeenkomsten beginnen om 19:30u en duren tot ongeveer 21:00u.

Aanmelden
Je kan je hier aanmelden voor de reeks online thema-avonden, deze zijn kosteloos en vrijblijvend. Alle thema-avonden vinden voorlopig niet op locatie plaats, maar online via beeldbellen. Je neemt deel in een groep met andere naasten en hebt dus interactieve sessies met informatie en onderling contact.
Voor vragen kun je mailen naar sterkernaast@jellinek.nl.

Online zelfhulp met forum Samen Nuchter

Samen Nuchter is voor iedereen die zich zorgen maakt over het alcohol- of drugsgebruik van partner, kind (18+) of familielid en effectief gedrag wil aanleren om met dit middelengebruik om te gaan, de ander te motiveren om in behandeling te gaan en de eigen kwaliteit van leven te verbeteren.

Hier kun je meer informatie vinden over Samen Nuchter. Twijfel je of Samen Nuchter geschikt is voor jou of jouw situatie? Dan kun je contact opnemen met het Jellinek Expert Team: 088-505 1220. Elke werkdag te bereiken van 9.00-11.00 en 15.00-17.00 uur.

Ga direct naar Samen Nuchter

Chat

Je kunt elke werkdag van 09.00-17.00 uur anoniem chatten met een deskundige van de Chat Alcohol & drugs.

Achter de chat zitten medewerkers van verslavingszorginstellingen over heel Nederland, niet alleen van Jellinek.

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Jellinek - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin