Deel jouw ervaring

Aanbod online

Door de maatregelen rondom het coronavirus zitten veel mensen thuis en mogen we ook geen naasten op kantoor ontvangen. Toch willen we graag een goed en passend aanbod blijven geven, juíst nu! Dat heeft ervoor gezorgd dat we al onze trainingen en themabijeenkomsten zijn gaan omvormen naar online trainingen en livestreams. Zo kun je in sommige activiteiten volledig anoniem informatie opdoen, maar in trainingen ook in gesprek met een professional en lotgenoten.

Op deze pagina vind je steeds een up to date overzicht van de online activiteiten die Sterk Ernaast biedt. Deze activiteiten zijn regio-overstijgend, voor iedereen die te maken heeft met verslaving in zijn of haar omgeving. Onze activiteiten zijn altijd kosteloos, een verwijsbrief is niet nodig en we leggen geen dossiers aan.

Online themabijeenkomsten

De themabijeenkomsten bieden je inhoudelijke kennis en de gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen. Je krijgt praktische tips voor het omgaan met verslaving in je omgeving. In vier bijeenkomsten komen de volgende thema’s aan bod:

 1. Verslaving nader bekeken
  Waarom worden sommige mensen wel verslaafd en anderen niet? Waar moet je allemaal rekening mee houden als je iemand wil helpen van zijn of haar verslaving af te komen? Tijdens deze bijeenkomst wordt ingegaan op alle zaken die een rol spelen in het ontstaan, het in stand houden, en het overwinnen van een verslaving.
 2. Motivatie en terugval
  Wat is motivatie? Hoe werkt gedragsverandering en wat kan jij als naaste in dit proces betekenen? Deze avond staat het proces centraal waar iemand doorheen gaat als ze willen stoppen met gebruiken. Je leert beter begrijpen waarom stoppen zo lastig kan zijn en wat jij als naaste kan doen om iemand te motiveren.
 3. Verslavingsbehandeling
  Wat voor verschillende behandelmethoden zijn er? Wat is jouw rol tijdens behandeling? Er bestaan veel misverstanden en onduidelijkheden wat verslavingszorg inhoudt en wat voor verschillende methoden er zijn. Er wordt extra aandacht besteed aan de rol van naasten in behandeling. Tijdens deze bijeenkomst sluit er een behandelaar aan die al je vragen kan beantwoorden.
 4. Wat kan ik doen?
  De laatste bijeenkomst gaat in op wat jij doet als naaste om met deze lastige situatie om te gaan. Wat doe je allemaal al? Wat helpt wel en wat helpt niet? Hoe bewaak je je eigen kwaliteit van leven? Je krijgt praktische tips en leert het effect van jouw acties op de ander beter inschatten.

Data
16 maart 2021 –  Verslaving nader bekeken
30 maart 2021 –  Motivatie en terugval
13 april 2021    –  Verslavingsbehandeling (je kan vragen stellen aan een behandelaar)
3 mei 2021       –  Wat kan ik doen?
* Let op: i.v.m. dodenherdenking op 4 mei is de laatste bijeenkomst op maandag 3 mei.
Alle bijeenkomsten beginnen om 19:30u en duren tot ongeveer 21:00u.

Aanmelden
Je kan je hier aanmelden voor de reeks online themabijeenkomsten, deze zijn kosteloos en vrijblijvend. De themabijeenkomsten vinden online plaats via beeldbellen. Er is een beperkt aantal plaatsen per avond beschikbaar, je krijgt zo snel mogelijk een bericht als het vol zit. De dag voordat de themabijeenkomst plaatsvindt ontvang je een link zodat je kunt deelnemen. Voor vragen kun je mailen naar sterkernaast@jellinek.nl.

terug naar top

5 Stappen groepstraining

De groepstraining heeft als doel om jou als naaste te ondersteunen. Jouw ervaringen staan centraal. De training bestaat uit 5 bijeenkomsten van elk 2 uur waarin je stapsgewijs leert hoe je je eigen kwaliteit van leven kan bewaken binnen de lastige situatie waarin je je bevindt. Tijdens de training breng je in kaart waar je specifiek last van hebt en hoe dit zich uit, verduidelijk je misverstanden en onzekerheden die de situatie kunnen verergeren, onderzoek je verschillende manieren van omgaan met de situatie, breng je je huidige sociale ondersteuning in kaart en onderzoek je waar jouw behoeftes liggen voor verdere ondersteuning in de toekomst. De training is gebaseerd op de 5 Stappen Methode en is wetenschappelijk goed onderbouwd.

De training is kosteloos en je hebt geen verwijzing nodig. Wel verwachten we van deelnemers dat ze de volledige training volgen. Voor de groepstraining krijg je eerst een intakegesprek om jouw persoonlijke situatie te bespreken en om te bekijken of deze groepstraining bij je past. Vanwege het coronavirus vinden de trainingen nu online plaats.

Voor deelname aan de 5 stappen groepstraining geldt dat je woonachtig moet zijn in Amersfoort, Utrecht of Amsterdam. Kom je uit een andere regio en is je naaste wel in behandeling bij Jellinek, neem dan contact met ons op via sterkernaast@jellinek.nl en vraag naar de mogelijkheden.

Data
Reeks 1 (VOL): 1-4, 8-4, 15-4, 22-4, 29-4
Alle bijeenkomsten beginnen om 19:30u tot ca. 21:30u.

Reeks 2 (VOL): 13-4, 20-4, 4-5, 11-5, 18-5
Alle bijeenkomsten beginnen om 19:00u tot ca. 21:00u.

Reeks 3 (VOL): 15-4, 22-4, 29-4, 6-5, 20-5
Alle bijeenkomsten beginnen om 19:30u tot ca. 21:30u.

Aanmelden
Alle trainingen voor april zitten vol, via deze link kun je je jezelf op de wachtlijst plaatsen voor de trainingen die starten in april 2021. Op maandag 3 mei zetten wij een inschrijfformulier voor de nieuwe reeks online. Voor vragen kun je mailen naar sterkernaast@jellinek.nl.

terug naar top

Online zelfhulp met forum Samen Nuchter

Samen Nuchter is voor iedereen die zich zorgen maakt over het alcohol- of drugsgebruik van partner, kind (18+) of familielid en effectief gedrag wil aanleren om met dit middelengebruik om te gaan, de ander te motiveren om in behandeling te gaan en de eigen kwaliteit van leven te verbeteren.

Hier kun je meer informatie vinden over Samen Nuchter. Twijfel je of Samen Nuchter geschikt is voor jou of jouw situatie? Dan kun je contact opnemende Jellinek Advieslijn088 – 505 1220, elke werkdag bereikbaar van 8:30 tot 17:00. Je laat je naam en vraag achter. Tussen 13:00 en 17:00 word je teruggebeld. 

Ga direct naar Samen Nuchter

terug naar top

Chat

Je kunt elke werkdag van 13.00-17.00 uur anoniem chatten met een deskundige van de Chat Alcohol & drugs.

Achter de chat zitten medewerkers van verslavingszorginstellingen over heel Nederland, niet alleen van Jellinek.

terug naar top

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2021 Jellinek - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin