Ben ik verslaafd?

Rookverslaving

Heeft u een rookverslaving?

Overweegt u al een tijdje te stoppen met roken? Roken kost veel geld, het is slecht voor de gezondheid en uw omgeving heeft er last van. Er zijn momenten dat u nog erg geniet van uw sigaret, maar meestal rookt u bijna onbewust, zonder er nog echt plezier aan te beleven.

Stoppen of minderen met roken?

Alle cliënten die zich bij Jellinek aanmelden met een verslaving aan alcohol, drugs of gokken en die daarnaast ook rookverslaafd zijn, kunnen voor alle middelen behandeld worden, dus ook voor roken. Helaas wordt op dit moment de behandeling voor alléén tabak (nog) niet vergoed in de specialistische GGZ. Voor een tabaksverslaving kunt u zich aanmelden bij uw huisarts. Via de huisarts kunt u behandeld worden zonder dat dit ten koste gaat van uw eigen risico.

Indien u al heel vaak geprobeerd heeft te stoppen met roken, u daarvoor ook begeleiding heeft gehad én er ook zwaarwegende medische redenen zijn om te stoppen met roken, dan kunt u in aanmerking komen voor een stoppen met roken behandeling in de specialistische GGZ op de locatie Jacob Obrechtstraat. U heeft hiervoor een verwijzing van uw huisarts nodig met aanvullende motivatie. Jellinek krijgt hiervoor niet betaald, maar vindt behandeling in deze situaties dermate belangrijk en wil ook onderhandelen met politiek en verzekeraars over deze vergoeding. We bieden gesprekken aan bij een psycholoog (cognitieve gedragstherapie) en ondersteunende medische begeleiding door een arts.

Symptomen van rookverslaving

Voordelen van stoppen met roken

Zelfstandig stoppen?

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat