Dialectische gedragstherapie

Wat is DGT

DGT (Dialectische GedragsTherapie) is ontwikkeld door Marscha Linehan en is een therapie voor mensen met borderline problematiek. DGT is een vorm van gedragstherapie. Zowel acceptatie als verandering van de problematiek spelen bij deze behandeling een belangrijke rol omdat door acceptatie verandering kan ontstaan.

Doel van de therapie

DGT heeft als doel het verkrijgen van meer controle over gedrag, gevoel en gedachten. Cliënten leren zich bewust te worden van de manier waarop zij reageren, denken en voelen. Daarbij worden er vaardigheden getraind die gebruikt kunnen worden om effectiever te handelen.

Cliënten die deze therapie willen volgen hebben:

  • een diagnose Borderline persoonlijkheidsstoornis (niet ouder dan 5 jaar),
  • een BMI hoger dan 18,
  • en de mogelijkheid om wekelijks de groepstraining en individuele behandeling te volgen voor wat betreft tijd en afstand.

Aanmelding

Cliënten dienen zichzelf aan te melden door een mail te sturen naar DGT-team@jellinek.nl. Een medewerker van het DGT Team neemt daarna contact op.

Cliënt krijgt eerst een gesprek waarin uitleg gegeven wordt over de therapie en waarin vragen beantwoord kunnen worden. Mocht na dit gesprek blijken dat cliënt in aanmerking komt voor het programma en cliënt na dit gesprek de pre-treatment wil starten dan wordt zij/hij op de wachtlijst geplaatst en krijgt hij/zij informatie over de duur van de wachttijd.