Online Zelfhulp

“Ben zo trots dat ik alles goed onder controle heb en blij dat het lukt door de tools die jullie bieden!”
Deelnemer Jellinek Online Zelfhulp 2021

Wil jij ook graag de controle terug over je gebruik? Denk je na over minderen of stoppen, maar is de eerste stap zetten nog lastig? De Jellinek Online Zelfhulp kan je daarbij helpen, zodat je uiteindelijk zelf weer de touwtjes in handen hebt.

Wat houdt het programma in?

De Online Zelfhulp van Jellinek is een gratis programma waarbij je online werkt aan het minderen of stoppen van jouw gebruik. Je werkt niet samen met een hulpverlener, maar werkt zelfstandig én wanneer jij wilt aan de opdrachten. De opdrachten zijn verdeeld in zes fases. In iedere fase ga je aan de slag met een nieuw thema, bijvoorbeeld: ‘jouw risicosituaties’. Uiteindelijk sluit je het programma na 6 weken af. Kies jij voor deze uitdaging, meld je hier aan voor Jellinek Zelfhulp.

Welke programma’s hebben we?

Er zijn een programma’s voor mensen met lichte of beginnende problemen met alcohol, roken, cannabis, cocaïne en gokken. Kijk op de overzichtspagina van Jellinek Zelfhulp. Wil je weten welk programma voor jou geschikt is? Doe dan hier een gebruikstest.

Ieder programma biedt verschillende tools en handvatten om ervoor te zorgen dat jij je doel haalt. Je kunt bijvoorbeeld video’s kijken of lees- en luisteropdrachten maken. Ook is er een handige app die je helpt om jouw gebruik dagelijks te registreren. Dit geeft je veel inzicht hoeveel je gebruikt. Om tot het einde gemotiveerd te blijven kun je verschillende beloningen verdienen, maar ook anoniem andere deelnemers om hulp vragen op het forum.

Begeleiding nodig?

Mocht je graag meer ondersteuning willen tijdens het volgen van het programma? Dit kan met de Jellinek Begeleide Zelfhulp. Jij volgt het normale programma en tegelijk kijkt een hulpverlener, zoals de huisarts of POH GGZ met je mee. Zo kun je gemakkelijk vragen stellen als je ergens tegenaan loopt. Of met elkaar de opdrachten bespreken.

Kijk op de pagina voor Jellinek Zelfhulp. Twijfel je of de zelfhulp voor jou geschikt is? Doe dan hier een gebruikstest.

Of ga naar deze pagina voor meer informatie over de Jellinek Online Zelfhulp.

Ben je op zoek naar een andere online behandeling? Kijk dan bij de online behandelingen van Jellinek.