Behandelingen

Poliklinische behandeling JellinekMinnesota

De poliklinische behandeling is een effectieve behandeling voor verslaving, die wij aanbieden in onze rookvrije poli in Amstelveen. Het voordeel van het JellinekMinnesota behandelprogramma is dat u alles wat u leert direct thuis kunt toepassen. U doorloopt tijdens de behandeling van de eerste paar van de twaalf stappen. Dit geeft u een goede basis voor uw leven in herstel. De overige stappen doorloopt u in de zelfhulpgroepen onder begeleiding van een sponsor.

JellinekMinnesota behandeling in het kort

De poliklinische behandeling duurt in totaal 24 weken. Vanaf het begin van de behandeling wordt u gestimuleerd deel te nemen aan ‘meetings’ van zelfhulpgroepen zoals de AA (Anonieme Alcoholisten) en NA (Anonieme Verslaafden). De eerste 4 weken zijn individuele behandelgesprekken en daarna volgt een combinatie van individuele therapie en groepstherapie met maximaal 14 personen. De individuele gesprekken worden per keer met u afgesproken. U heeft 1 keer per week een groepsbijeenkomst op een donderdag van 9:00 tot 13:00 uur onder begeleiding van een addiction counselor en een psycholoog. Uw familie wordt intensief betrokken bij de behandeling, onder andere door familiegesprekken en een familiedag. Indien nodig, heeft u een gesprek met een psychiater. JellinekMinnesota kan aanvullende therapie geven voor bijvoorbeeld posttraumatische stresssyndroom, angst- of depressieklachten.

Na de behandeling

Verslaving is een ernstige chronische ziekte, waarvan u niet zomaar na 6 maanden behandeling ‘geneest’. De Minnesotabehandeling bij JellinekMinnesota geeft u wel een goede basis voor een leven in herstel. Maar de echte verandering in uzelf gebeurt in de zelfhulp na de behandeling. Regelmatig meetings bezoeken van zelfhulpgroepen zoals de AA of NA, bepaalt het succes van uw behandeling. Er zijn honderden zelfhulpgroepen verspreid door heel Nederland. Deelname is gratis en anoniem. Bovendien kunt u zich aansluiten bij de Community JellinekMinnesota. Deze community is opgericht door oud-cliënten van JellinekMinnesota met als doel elkaar te steunen in de lastige tijd na de behandeling. Zij organiseren maandelijkse bijeenkomsten en ontspannende groepsuitjes. Meer informatie: www.samenherstellen.nl.

Voor wie is de poliklinische behandeling bedoeld?Jellinek Minnesota

De poliklinische behandeling is geschikt voor mensen die:

Stoppen doe je zelf, maar niet alleen!

Heeft u nog vragen, bel dan 020-590 58 88. Wij helpen u graag. Bij JellinekMinnesota krijgt u hoop op een ander leven. Een leven zonder verslavende middelen of gokken. Zet vandaag nog de eerste stap en meld u aan. Wij gunnen u een mooi leven. Gun ‘t uzelf ook.

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat