Poliklinische behandeling JellinekMinnesota

Je kunt de behandeling van JellinekMinnesota poliklinisch volgen. Dat betekent dat je na elk gesprek naar huis gaat. Deze behandeling duurt in totaal 10-14 weken (ongeveer drie maanden).

Download folder Poliklinische behandeling JellinekMinnesota

 

12-stappenmodel

De behandeling is gebaseerd op het 12-stappenmodel. Tijdens de behandeling volg je de eerste drie stappen van de twaalf stappen. Je doet opdrachten die je helpen om te vertellen wat er echt aan de hand is. Je spreekt uit dat je een verslaving hebt. En dat je hulp nodig hebt. Dit is een goede basis voor je leven in herstel. De verdere stappen volg je in de zelfhulpgroepen, met begeleiding van een sponsor. Dat is iemand in herstel bij wie je altijd terecht kunt.

Bij de behandeling is het belangrijk om eerlijk te zijn en open te staan voor hulp. Ook is het belangrijk dat je de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen keuzes en de gevolgen. En dat je wil veranderen.

Voor wie is deze behandeling

Deze behandeling van JellinekMinnesota is geschikt voor jou als je:

  • Een matige tot ernstige verslaving hebt aan alcohol, drugs en/of gokken;
  • Helemaal wil stoppen met alcohol, drugs, gokken en roken;
  • Wil meedoen met het zelfhulpprogramma volgens het 12-stappenmodel;
  • Een vaste woonplaats hebt;
  • Nederlands spreekt.

Misschien heb je ook andere psychische problemen, zoals angst, depressie of posttraumatisch stress-syndroom. Dan kunnen we je extra behandeling geven, speciaal gericht op die problemen.

Je staat er niet alleen voor

Het idee achter de behandelmethode van JellinekMinnesota is dat je er niet alleen voor staat. Samen met anderen maak je elke dag bewust de keuze om niet te drinken of te gebruiken. Dat gaat het beste als je op verschillende manieren tegelijk aan je probleem werkt. Die manieren zijn:

  1. 1-op-1-gesprekken
  2. Groepssessies
  3. Zelfhulpbijeenkomsten

1-op-1-gesprekken

We spreken de persoonlijke gesprekken per keer met je af. Je hebt dat gesprek steeds met dezelfde counselor.

Groepssessies

Eens per week heb je een huiswerkuur, twee groepssessies en een taakgroep. Dit is elke woensdag van 11.00 uur tot 15.30 uur. Er zitten maximaal dertien mensen in een groep. Mannen en vrouwen bij elkaar.

In de groepssessies bespreken we ervaringen en opdrachten. En wat het betekent om een zinvol leven te hebben zonder verslaving (Acceptance and Commitment Therapy of ACT).

Zelfhulpbijeenkomsten

Vanaf het begin van de behandeling moedigen we je aan om bijeenkomsten van zelfhulpgroepen te bezoeken, zoals de AA (Anonieme Alcoholisten) of NA (Narcotics Anonymous). Het is verplicht om drie zelfhulpgroepen per week te bezoeken. Ook verwachten we dat je een paar keer per week contact hebt met anderen uit de groep, bijvoorbeeld door te bellen. Het is belangrijk om je verbonden te voelen met anderen, omdat je elkaar dan kunt steunen.

Familie betrokken bij behandeling

We betrekken je familie of andere dierbaren bij de behandeling. Dat doen we met familiegesprekken en een familieavond. Je familie is namelijk belangrijk voor je herstel. Familieleden of andere dierbaren kunnen je steunen. En betrokkenheid bij de behandeling kan zorgen voor meer begrip voor elkaar.

Na de behandeling: zelfhulpgroepen

De behandeling van JellinekMinnesota geeft je een goede basis voor een leven in herstel. Maar de echte verandering in jezelf gebeurt in de zelfhulpbijeenkomsten na de behandeling. Mensen die vaak naar bijeenkomsten van zelfhulpgroepen gaan, zoals de AA of de NA, herstellen beter dan mensen die dat niet doen.

Er zijn honderden zelfhulpgroepen in heel Nederland. Je kunt gratis en anoniem meedoen. Ook kun je je aansluiten bij de Community JellinekMinnesota. Deze groep is opgericht door vroegere cliënten van JellinekMinnesota, met als doel elkaar te steunen in de lastige tijd na de behandeling. De Community JellinekMinnesota organiseert elke maand een bijeenkomst en leuke groepsuitjes. Meer informatie vind je op www.samenherstellen.nl.

JellinekMinnesota recovery app

De JellinekMinnesota recovery app helpt terugval te voorkomen. Iedereen die de behandeling goed heeft doorlopen, kan de app gebruiken. Met deze app kun je overal in Nederland steun in de buurt vinden.

Aanmelden of vragen

Bij JellinekMinnesota krijg je hoop op een ander leven. Een leven zonder verslaving. Zet vandaag nog de eerste stap en meld je aan. Wij gunnen je een mooi leven. Gun het jezelf ook.

Lees hier hoe je je aanmeldt. Heb je nog vragen, bel dan 088-505 1220. Wij helpen je graag.

Download folder Poliklinische behandeling JellinekMinnesota