Poliklinische behandeling JellinekMinnesota

De poliklinische behandeling is een effectieve behandeling voor verslaving. Het voordeel van het JellinekMinnesota behandelprogramma is dat je alles wat je leert direct thuis kunt toepassen. Je doorloopt tijdens de behandeling de eerste paar stappen van de twaalf stappen. Dit geeft je een goede basis voor je leven in herstel. De overige stappen doorloop je in de zelfhulpgroepen onder begeleiding van een sponsor.

JellinekMinnesota behandeling in het kort

De poliklinische behandeling bij JellinekMinnesota duurt in totaal 14 weken. Vanaf het begin van de behandeling word je gestimuleerd deel te nemen aan ‘meetings’ van zelfhulpgroepen zoals de AA (Anonieme Alcoholisten) en NA (Anonieme Verslaafden). Het volgen van 3 meetings per week is tevens een verplicht onderdeel van de behandeling. Daarnaast wordt er verwacht dat je meerdere keren per week (telefonisch) contact onderhoudt met groepsgenoten, in het kader het aangaan van verbondenheid met anderen.

De behandeling is een combinatie van individuele therapie en groepstherapie met maximaal 13 mannen en vrouwen. De individuele gesprekken worden per keer met je afgesproken. Je hebt één keer per week een huiswerkuur en groepssessies. Dit vindt plaats op donderdag om 11.00 tot 15.30 uur. Je familie wordt betrokken bij de behandeling, onder andere door familiegesprekken en een familieavond. Indien nodig, heb je een gesprek met een psychiater. JellinekMinnesota kan aanvullende therapie geven voor bijvoorbeeld posttraumatische stress syndroom, angst- of depressieklachten.

Na de behandeling

Verslaving is een ernstige chronische ziekte, waarvan je niet zomaar na 6 maanden behandeling ‘geneest’. De Minnesotabehandeling bij JellinekMinnesota geeft je wel een goede basis voor een leven in herstel. Maar de echte verandering in jezelf gebeurt in de zelfhulp na de behandeling. Regelmatig meetings bezoeken van zelfhulpgroepen zoals de AA of NA, bepaalt het succes van je behandeling. Er zijn honderden zelfhulpgroepen verspreid door heel Nederland. Deelname is gratis en anoniem. Bovendien kun je je aansluiten bij de Community JellinekMinnesota. Deze community is opgericht door oud-cliënten van JellinekMinnesota met als doel elkaar te steunen in de lastige tijd na de behandeling. Zij organiseren maandelijkse bijeenkomsten en ontspannende groepsuitjes. Meer informatie: www.samenherstellen.nl.

Voor wie is de poliklinische behandeling bedoeld?

De poliklinische behandeling is geschikt voor mensen die:

  • Je hebt een matige tot ernstige verslaving aan alcohol, drugs en/of gokken;
  • Je wil volledig stoppen met alcohol, drugs, gokken en tabak;
  • Je wil deelnemen aan een 12 stappen zelfhulpprogramma;
  • Je hebt een vaste woonplaats/huisvesting;
  • Je spreekt Nederlands.

Stoppen doe je zelf, maar niet alleen!

Heb je nog vragen, bel dan 088-505 1220. Wij helpen je graag. Bij JellinekMinnesota krijg je hoop op een ander leven. Een leven zonder verslavende middelen of gokken. Zet vandaag nog de eerste stap en meld je aan. Wij gunnen je een mooi leven. Gun het jezelf ook.