Behandelingen

Poliklinische behandeling Jellinek Minnesota

De poliklinische behandeling is een effectieve behandeling voor verslaving, die wij aanbieden in Amstelveen en Utrecht. Het voordeel van het Jellinek Minnesota behandelprogramma is dat u alles wat u leert direct thuis kunt toepassen. U doorloopt tijdens de behandeling de eerste paar stappen van de twaalf stappen. Dit geeft u een goede basis voor uw leven in herstel. De overige stappen doorloopt u in de zelfhulpgroepen onder begeleiding van een sponsor.

Jellinek Minnesota behandeling in het kort

De poliklinische behandeling duurt 24 weken. Vanaf het begin van de behandeling wordt u gestimuleerd deel te nemen aan ‘meetings’ van zelfhulpgroepen zoals de AA (Anonieme Alcoholisten) en NA (Anonieme Verslaafden). De eerste 12 weken heeft u wekelijks een gesprek met uw behandelaar in ons behandelcentrum in Amstelveen of Utrecht. Daarna komt u in een groep van maximaal 14 mannen en vrouwen. U heeft een keer per week een groepsbijeenkomst onder begeleiding van een addiction counselor en een psycholoog. Dit duurt ook 12 weken. Uw familie wordt intensief betrokken bij de behandeling, onder andere door familiegesprekken en een familiedag. Indien nodig, heeft u een gesprek met een psychiater. Jellinek Minnesota kan aanvullende therapie geven voor bijvoorbeeld posttraumatische stress syndroom, angst- of depressieklachten.

Na de behandeling

Verslaving is een ernstige chronische ziekte, waarvan u niet zomaar na 6 maanden behandeling ‘geneest’. De Minnesotabehandeling bij Jellinek Minnesota geeft u wel een goede basis voor een leven in herstel. Maar de echte verandering in uzelf gebeurt in de zelfhulp na de behandeling. Regelmatig meetings bezoeken van zelfhulpgroepen zoals de AA of NA, bepaalt het succes van uw behandeling. Er zijn honderden zelfhulpgroepen verspreid door heel Nederland. Deelname is gratis en anoniem. Bovendien kunt u zich aansluiten bij de Community Jellinek Minnesota. Deze community is opgericht door oud-cliënten van Jellinek Minnesota met als doel elkaar te steunen in de lastige tijd na de behandeling. Zij organiseren maandelijkse bijeenkomsten en ontspannende groepsuitjes. Meer informatie: www.samenherstellen.nl.

Voor wie is de poliklinische behandeling bedoeld?Jellinek Minnesota

De poliklinische behandeling is geschikt voor mensen die:

Stoppen doe je zelf, maar niet alleen!

Heeft u nog vragen, bel dan 020 590 58 88. Wij helpen u graag. Bij Jellinek Minnesota krijgt u hoop op een ander leven. Een leven zonder verslavende middelen of gokken. Zet vandaag nog de eerste stap en meld u aan. Wij gunnen u een mooi leven. Gun ‘t uzelf ook.

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 08.30 tot 17.00 uur

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat