Behandelingen

Behandeling voor vrouwen

Unieke behandeling voor vrouwen

JellinekMinnesota biedt als enige kliniek in Nederland een Minnesotabehandeling waar mannen en vrouwen gescheiden behandeld worden.

Uit onderzoek en ervaring blijkt dat zowel mannen als vrouwen zich in een gemengde behandelgroep anders gedragen dan wanneer ze gescheiden werken aan hun herstel. Mannen hebben de neiging om in een gemengde groep stoerder te doen en minder makkelijk hun emoties te laten zien. Vrouwen zijn terughoudender en stellen zich meer dienend en zorgzamer naar de man op. Daarnaast komt het regelmatig voor dat verslaafde vrouwen nare ervaringen hebben met dominante mannen. Hierdoor kan de aanwezigheid van mannen bedreigend voelen. Mannen op hun beurt zijn vaak niet gewend aan gezonde relaties met vrouwen.

Verder komt het regelmatig voor dat onze vrouwelijke cliënten slachtoffer zijn van geweld en/of incest. Daarom is het heel belangrijk om een veilige, niet bedreigende, zorgzame omgeving te bieden voor vrouwen, waar ruimte is om voor uzelf te zorgen in plaats voor anderen. Vrouwen vinden in de groep herkenning en erkenning bij elkaar. Hierdoor ervaart u steun.

Vrouwenbehandeling in het kort

Een opname voor vrouwen bij JellinekMinnesota duurt 7 weken inclusief detox. Vrouwen verblijven op een aparte afdeling en worden in een aparte groep behandeld. 2 vrouwelijke cliënten van JellinekMinnesotaDe onderwerpen die tijdens de behandeling besproken worden zijn hetzelfde als bij de mannenbehandeling, maar de invalshoek is anders. Daarnaast spelen zaken als relaties, eigenwaarde en schaamte een grotere rol bij de vrouwenbehandeling dan bij mannen. Lees voor meer informatie de algemene pagina opname in de kliniek.

Na de behandeling

Verslaving is een ernstige chronische ziekte, waarvan u niet zomaar na twee of drie maanden behandeling ‘geneest’. De behandeling bij JellinekMinnesota geeft u wel een goede basis voor een leven in herstel. Maar de echte verandering in uzelf gebeurt in de zelfhulp na de behandeling. Regelmatig meetings bezoeken van zelfhulpgroepen zoals de AA of NA, bepaalt het succes van uw behandeling. Er zijn honderden zelfhulpgroepen verspreid door heel Nederland. Deelname is gratis en anoniem. Bovendien kunt u zich aansluiten bij de Community JellinekMinnesota. Deze community is opgericht door oud-cliënten van JellinekMinnesota met als doel elkaar te steunen in de lastige tijd na de behandeling. Zij organiseren maandelijkse bijeenkomsten en ontspannende groepsuitjes. Meer informatie: www.samenherstellen.nl.

Stoppen doe je zelf, maar niet alleen!

Heeft u nog vragen, bel dan 088-505 12 20. Wij helpen u graag. Bij JellinekMinnesota krijgt u hoop op een ander leven. Een leven zonder verslavende middelen of gokken. Zet vandaag nog de eerste stap en meld u aan. Wij gunnen u een mooi leven. Gun ‘t uzelf ook.

 

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat