Behandeling voor vrouwen

Unieke behandeling voor vrouwen

JellinekMinnesota biedt als enige kliniek in Nederland een Minnesotabehandeling waar mannen en vrouwen gescheiden behandeld worden.

Uit onderzoek en ervaring blijkt dat zowel mannen als vrouwen zich in een gemengde behandelgroep anders gedragen dan wanneer ze gescheiden werken aan hun herstel. Mannen hebben de neiging om in een gemengde groep stoerder te doen en minder makkelijk hun emoties te laten zien. Vrouwen zijn terughoudender en stellen zich meer dienend en zorgzamer naar de man op. Daarnaast komt het regelmatig voor dat verslaafde vrouwen nare ervaringen hebben met dominante mannen. Hierdoor kan de aanwezigheid van mannen bedreigend voelen. Mannen op hun beurt zijn vaak niet gewend aan gezonde relaties met vrouwen.

Verder komt het regelmatig voor dat onze vrouwelijke cliënten slachtoffer zijn van geweld en/of incest. Daarom is het heel belangrijk om een veilige, niet bedreigende, zorgzame omgeving te bieden voor vrouwen. Waar ruimte is om voor jezelf te zorgen in plaats voor anderen. Vrouwen vinden in de groep herkenning en erkenning bij elkaar. Hierdoor ervaar je steun.

Vrouwenbehandeling in het kort

Je start met het ontgiften van je lichaam op de detox-afdeling. Dit wordt in de volksmond ook wel afkicken genoemd. Hier stop je volledig met het gebruiken van verslavende middelen. De detox duurt gemiddeld een tot twee weken. Na de detox volgt een opname van zes weken in een kliniek. Vrouwen verblijven op een aparte afdeling en worden in een aparte groep behandeld. De onderwerpen die tijdens de behandeling besproken worden zijn hetzelfde als bij de mannenbehandeling, maar de invalshoek is anders. Daarnaast spelen zaken als relaties, eigenwaarde en schaamte een grotere rol bij de vrouwenbehandeling dan bij mannen. Bekijk de pagina opname in de kliniek voor meer informatie.

Na de behandeling

Verslaving is een ernstige chronische ziekte, waarvan je niet zomaar na twee of drie maanden behandeling ‘geneest’. De behandeling bij JellinekMinnesota geeft je wel een goede basis voor een leven in herstel. Maar de echte verandering in jezelf gebeurt in de zelfhulp na de behandeling. Regelmatig meetings bezoeken van zelfhulpgroepen zoals de AA of NA, bepaalt het succes van je behandeling. Er zijn honderden zelfhulpgroepen verspreid door heel Nederland. Deelname is gratis en anoniem. Bovendien kun je je aansluiten bij de Community JellinekMinnesota. Deze community is opgericht door oud-cliënten van JellinekMinnesota met als doel elkaar te steunen in de lastige tijd na de behandeling. Zij organiseren maandelijkse bijeenkomsten en ontspannende groepsuitjes. Meer informatie: www.samenherstellen.nl.

Stoppen doe je zelf, maar niet alleen!

Heb je nog vragen, bel dan 088 505 1220. Wij helpen je graag. Bij JellinekMinnesota krijg je hoop op een ander leven. Een leven zonder verslavende middelen of gokken. Zet vandaag nog de eerste stap en meld je aan. Wij gunnen je een mooi leven. Gun het jezelf ook.