Behandelingen

Minnesotamodel

Wat is een Minnesotabehandeling?

De Minnesotabehandeling is ruim zestig jaar geleden ontwikkeld op het Hazeldeninstituut in Minnesota (VS). De behandeling is ontstaan vanuit de 12 stappen van de AA (Anonieme Alcoholisten). De methode is gebaseerd op spirituele waarden als hoop, respect, eerlijkheid, openheid en verbondenheid.

Verbondenheid

‘Stoppen doe je zelf, maar niet alleen’ is ons motto. Door een verslaving voelt u zich eenzaam en isoleert u zich van uw omgeving. Onze behandeling is erop gericht dit isolement te groepsbehandeling bij JellinekMinnesotadoorbreken door een band met andere mensen op te bouwen. Daarom is een Minnesotabehandeling een groepsbehandeling. U ervaart hoe het is om uw gevoelens te delen en steun te krijgen in plaats van uzelf af te zonderen en te schamen. Dit gevoel van saamhorigheid geeft u de kracht om te herstellen van uw verslaving.

Eigen verantwoordelijkheid

Verslaving is een ziekte van de hersenen. Hierdoor verliest u steeds meer de grip op uw leven. U kunt er niets aan doen dat u deze ziekte heeft. U bent immers met deze kwetsbaarheid geboren. Wel bent u zelf verantwoordelijk voor hoe u met uw ziekte omgaat. Iemand met suikerziekte bijvoorbeeld, kiest ervoor geen suiker te nemen, anders wordt hij ziek. Zo werkt het ook met verslaving. U leert tijdens de behandeling wat uw valkuilen zijn en welke keuzes het beste zijn voor uw gezondheid.

Volledig stoppen

Essentieel voor een succesvolle behandeling is dat u bereid bent om volledig te stoppen met alcohol, drugs en gokken. Als u namelijk niet volledig stopt, houdt u uw verslaving in stand. U loopt dan bovendien het risico verslaafd te raken aan een ander verslavend middel of gokken.

Stoppen doe je zelf, maar niet alleen!

Heeft u nog vragen over het Minnesotamodel? bel dan 020 590 58 88. Wij helpen u graag. Bij JellinekMinnesota krijgt u hoop op een ander leven. Een leven zonder verslavende middelen of gokken. Zet vandaag nog de eerste stap en meld u aan. Wij gunnen u een mooi leven. Gun ’t uzelf ook.

 

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat