Dagdetox

Soms is het moeilijk om zelf te stoppen met het gebruik van drugs of alcohol of heb je medische begeleiding nodig. Dan is het mogelijk om te ontgiften via een detox. Tijdens een detox stop je met de drugs of alcohol die je gebruikt. Een detox duurt gemiddeld 1-2 weken.

Wat is de dagdetox?

Tijdens een dagdetox krijg je begeleiding bij het lichamelijk ontgiften van drugs of alcohol. Je volgt een dagprogramma (deels online) met ondersteuning en medische zorg. Het is een individueel en groepsprogramma, zeven dagen achter elkaar. Elke dag heb je in de ochtend op locatie een 1-op-1 gesprek met een arts of verpleegkundige, gevolgd door een groepsbijeenkomst. In de middag is er een groepsbijeenkomst online via beeldbellen.

Bij de dagdetox ben je ‘s middags, ’s avonds en ‘s nachts thuis, tenzij er een bed voor je is gereserveerd in de kliniek. Je krijgt, als het nodig is, medicijnen om problemen van het ontgiften te verminderen en bijwerkingen te voorkomen.

Let op! Alle behandelingen bij Jellinek zijn rookvrij. Tijdens de hele dagdetox is het ook niet toegestaan om te roken, ook niet thuis. Vind je het moeilijk om te stoppen met roken? Dan krijg je hier tijdens de detox hulp bij. 

Opbouw van de dagdetox (DD)

Eerste dag dagdetox

De eerste dag van de dagdetox word je door een verpleegkundige opgehaald bij de receptie. Daarna voeren de arts en verpleegkundige verschillende medische controles uit, zoals een bloeddrukcontrole en een blaas- en urinetest. Je krijgt, als het nodig is, medicijnen om problemen van het ontgiften te verminderen en bijwerkingen te voorkomen.

Let op! Hou er rekening mee dat je met deze medicijnen mogelijk niet met eigen vervoer aan het verkeer mag deelnemen. We vragen je ook de medicijnen die je thuis gebruikt mee te nemen, net als het recente medicatieoverzicht van de apotheek. 

Na de controles is er een kennismaking. Tijdens deze kennismaking krijg je informatie over de afdelingsregels en wordt het weekrooster en het doel van ontgiften met je besproken.

Vervolg dagdetox

De detox richt zich voornamelijk op veilig ontgiften. Er is elke dag één groepsbijeenkomst op locatie en één groepsbijeenkomst online. Tijdens de groepsgesprekken wordt er gesproken over hoe je omgaat met spanning of trek, over slapen en wordt de komende middag en avond voorbereid. Als het nodig is krijg je ook medicijnen mee naar huis en vertellen wij je over eventuele bijwerkingen.

Vervolgbehandeling

Voordat je aan de detox begint is er besproken welke vervolgbehandeling je gaat volgen.

De locatie en de duur van de detox hangt af van:

  • De drugs of alcohol die je gebruikt
  • De ernst van je verslaving
  • Je lichamelijke en geestelijke gezondheid
  • Je sociale omgeving, zoals vrienden en familie

Locatie

Jacob Obrechtstraat 92, Amsterdam