Poliklinische behandeling

Een poliklinische behandeling is een behandeling waarbij je een bepaalde periode wekelijks één op één gesprekken hebt met jouw behandelaar of groepsbijeenkomsten bijwoont onder leiding van een behandelaar.

Individuele behandeling

Via individuele gesprekken met de behandelaar zet je allereerst de nadelen van het gebruiken van alcohol of drugs, roken of gokken en de voordelen van minderen of stoppen op een rij. Zo kun je goed beslissen hoe je jouw gedrag wilt veranderen. Je bepaalt vervolgens welk doel je wilt bereiken. Je onderzoekt hoe jouw patroon van gebruiken precies in elkaar zit. Dit doe je onder andere door bij te houden op welke momenten je alcohol drinkt, drugs gebruikt of gokt. Zo krijg je goed zicht op jouw risicosituaties. Dit zijn de situaties waarin het voor jou lastig is om minder of niet te gebruiken. De behandeling is erop gericht dat je manieren aanleert om met deze risicosituaties om te gaan.

De behandeling bestaat uit gemiddeld 13 sessies van 45 minuten. Hierna biedt Jellinek de mogelijkheid tot terugvalpreventie in een nazorgtraject. De totale behandeling duurt gemiddeld negen maanden. Je kunt de behandeling volgen in Amsterdam, Utrecht, Amersfoort, Amstelveen en Hilversum.

Voor wie is de poliklinische behandeling?

• mensen met matige tot ernstige problemen met alcohol en/of drugs
• mensen die willen stoppen of minderen met gebruik
De behandelingen kunnen goed gecombineerd worden met een behandeling voor psychische klachten (bijvoorbeeld angst, trauma of depressie) en ondersteunende medicatie om terugval te voorkomen.

Zet de eerste stap

Jellinek helpt jou om weer grip te krijgen op jouw gebruik. Zet de eerste stap naar een gezond leven en meld je aan voor een behandeling. Wil je liever persoonlijk contact bel dan 088 505 1220.