Behandelingen

Poliklinische behandeling

Een poliklinische behandeling is een behandeling waarbij u een bepaalde periode wekelijks één op één gesprekken heeft met uw behandelaar of groepsbijeenkomsten bijwoont onder leiding van een behandelaar.

Individuele behandeling

Via individuele gesprekken met de behandelaar zet u allereerst de prettige en de vervelende kanten van roken, gokken of het gebruiken van alcohol of drugs op een rij. Zo kunt u goed beslissen of u wilt veranderen. U bepaalt vervolgens welk doel u wilt bereiken. U onderzoekt hoe uw patroon van gebruiken precies in elkaar zit. Dit doet u door bij te houden op welke momenten u rookt, gokt, alcohol drinkt of drugs gebruikt.

Zo krijgt u goed zicht op uw risicosituaties. Dit zijn de situaties waarin het voor u lastig is om minder of niet te gebruiken. De behandeling is erop gericht dat u manieren aanleert om met deze risicosituaties om te gaan.

De behandeling bestaat uit gemiddeld 10 sessies van 45 minuten. De totale behandeling duurt zes maanden. U kunt de behandeling volgen in Amsterdam, Amstelveen en Hilversum.

Groepsbehandeling

Het voordeel van een groepsbehandeling is dat deelnemers veel steun aan elkaar kunnen hebben en ervaringen kunnen uitwisselen. Alles wat in een groep besproken wordt, is uiteraard vertrouwelijk.

Door middel van praktische oefeningen leert u om:

U leert uw persoonlijke risicosituaties herkennen en krijgt traint vaardigheden om met deze situaties om te gaan. U krijgt hiervoor huiswerkopdrachten. Er is veel aandacht voor het vasthouden van de veranderingen. U stelt daarvoor een persoonlijk noodplan op om terugval te voorkomen.

Iedere groep bestaat uit ongeveer acht mannen en vrouwen. De behandeling bestaat uit twaalf wekelijkse bijeenkomsten van twee uur. U kunt de behandeling volgen in Amsterdam en Hilversum.

Voor wie is de poliklinische behandeling?

De behandelingen kunnen goed gecombineerd worden met een behandeling voor psychische klachten (bijvoorbeeld angst of deressie) en ondersteunende medicatie om terugval te voorkomen.

Zet de eerste stap

Jellinek helpt u om weer grip te krijgen op uw gebruik. Zet de eerste stap naar een gezond leven en meld u aan voor een behandeling. Wilt u liever persoonlijk contact bel dan 020 590 44 44.

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat