Behandelingen

Opname in kliniek

Intensieve hulp bij opname in kliniek

Staat uw leven in het teken van drank, drugs, gokken en/of gamen? Tijdens een opname bieden we intensieve hulp voor uw verslaving met veel aandacht voor uw bijkomende problemen. Zoals maatschappelijke problemen, problemen met sociale relaties en lichamelijke of psychische klachten. U leert om langere tijd te stoppen met alcohol en drugs en uw leven op een andere manier in te richten.

Opname in het kort

Detoxopname
U start de behandeling met het ongiften van uw lichaam. Het ontwennen van een verslaving heet in medische termen detoxificatie. Dit gebeurt tijdens een opname van een week op de detoxafdeling van de kliniek.

Behandelafdeling
Op de behandelafdeling van de kliniek volgt u daarna voor een periode van 6 weken dagelijks een dagprogramma met onderdelen als een leefstijl- en emotieregulatie-training. Steeds in een groep van 6 tot 12 personen. De basis van het behandelprogramma is cognitieve gedragstherapie. Indien nodig krijgt u ondersteunende medicijnen die helpen om een terugval te voorkomen. De voortgang van de behandeling bespreekt u met uw hoofdbehandelaar tijdens individuele gesprekken. Zo nodig wordt de hulp ingeroepen van het dubbeldiagnoseteam van Jellinek. Dit team is gespecialiseerd in de behandeling van psychische klachten bij verslavingsproblemen. Een maatschappelijk werker is in de kliniek aanwezig om te helpen bij het op orde krijgen van bijvoorbeeld uw financiën, dagbesteding of werk.

Na de behandeling

Na het afronden van de behandeling kunt u wekelijks meedoen met een nazorggroep. Dit helpt om vast te houden wat u tijdens de opname hebt geleerd.

Voor wie is de klinische behandeling?

Voor mensen met ernstige verslavingsproblemen die daarnaast kampen met andere problemen. Meestal zijn eerder pogingen gedaan om het middelengebruik te veranderen, maar was de hulp daarbij niet intensief genoeg.

Zet de eerste stap

Jellinek helpt u om weer grip te krijgen op uw gebruik. Zet de eerste stap naar een gezond leven en meld u aan voor een behandeling. Wilt u liever persoonlijk contact bel dan 020-590 44 44.

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat