Internetbehandelingen

Een behandeling volgen in je thuissituatie op momenten die jou het beste uitkomen? Spreekt je dat aan? Meld je dan aan voor een van onze online behandelingen.

Welke internetbehandeling het beste past bij je past, is afhankelijk van de ernst van je verslavingsprobleem en je persoonlijke voorkeur.

Voordelen van E-health of internetbehandeling

Er zijn vele voordelen te noemen:

  • Je kunt direct aan de slag
  • Je werkt in je eigen omgeving aan je herstel
  • Je hoeft minder naar je behandelaar, minder reistijd!
  • Je bepaalt zelf wanneer en hoe vaak je ermee aan de slag gaat
  • Deskundige en persoonlijke begeleiding is slechts 1 klik verwijderd

De persoonlijke gesprekken met je behandelaar blijven uiteraard bestaan. Het online contact gebeurt via een beveiligde internetomgeving.

Jellinek biedt de volgende online behandelingen:

Online Zelfhulp voor lichte problemen met alcohol, cannabis, cocaïne, roken en gokken. De Online Zelfhulp is gratis en anoniem. Je doorloopt het programma geheel zelf, zonder ondersteuning van een behandelaar.

Combinatie Face-to-Face en Online voor matige tot ernstige problemen met alcohol of drugs, of als hulp om te stoppen met roken of gokken. Bij deze ‘blended’ vorm word je begeleid door een behandelaar. De behandelingen worden vergoed door je zorgverzekeraar. Daarvoor is het nodig dat wij je huisarts en verzekering informeren over je deelname. Meer weten over deze behandelvorm? Bekijk onze brochure combinatiebehandeling face2face en online.

Let op: Voor deze behandeling heb je een verwijsbrief van je huisarts nodig.

Samen Nuchter een online zelfhulpprogramma voor naasten en familie, mensen die iemand in hun omgeving hebben die problematisch gebruikt of verslaafd is. Het programma is gratis en je kunt anoniem deelnemen. Samen Nuchter is gebaseerd op de CRAFT-methode die wetenschappelijk is onderzocht. Hieruit blijkt dat het merendeel van de verslaafde gebruikers waarbij de omgeving deze cursus heeft gevolgd, zelfstandig is geminderd of gestopt, of in behandeling is gegaan. Tegelijkertijd biedt het steun en informatie voor familie en naasten.