Deel jouw ervaring

Avondbehandeling

Stoppen met alcohol en/of drugs en toch gewoon blijven werken. Met de avondbehandeling kan dat. Je volgt een behandeling zonder dat jouw werk of opleiding er onder lijdt. Jellinek biedt twee typen avondbehandeling:

  1. deeltijd (intensieve) avondbehandeling (alleen mogelijk in Amsterdam)
  2. poliklinische avondbehandeling (op meerdere poliklinieken bij Jellinek mogelijk)

1. Wat houdt het deeltijd (intensieve) avondprogramma in?

Na de intake heb je enkele gesprekken met jouw behandelaar om de behandeling voor te bereiden. Daarna start je met ontgiften. Het is noodzakelijk dat je clean en nuchter bent als je met het avondprogramma start. Jellinek heeft hiervoor diverse mogelijkheden; een arts bespreekt met je welke detox past bij jouw situatie. Na de detox start de avondbehandeling.
Om 18:00 uur dineer je in groepsverband. Van 19:00 tot 21:00 volgt je therapie. Je overnacht in de kliniek. ’s Ochtends ontbijt je met jouw groep en om 8.00 uur ga je naar jouw werk of opleiding. Wij adviseren je de eerste weken ook in de weekenden in de kliniek te verblijven, om vervolgens rustig toe te werken naar het terugkeren naar huis.
Het is mogelijk om, in overleg met jouw behandelaar, de avondbehandeling te volgen zonder in de kliniek te slapen. Je volgt dan hetzelfde programma maar om 21:00 uur ga je weer naar huis.

Na de behandeling

Na zes weken avondbehandeling, volg je een poliklinische vervolgtraining van 6 weken. Je komt dan 1 keer per week naar Jellinek, voor een sessie van twee uur. Het doel hiervan is het actief inzetten van de geleerde vaardigheden in jouw dagelijks leven.

Voor wie is de avondbehandeling?

Voor mensen met matige tot ernstige verslavingsproblemen, die overdag werken of een opleiding volgen en voor wie een poliklinische behandeling niet intensief genoeg is.
• Je drinkt of gebruikt dagelijks of een paar keer per week
• Je wilt stoppen met uw middelengebruik
• Je werkt of studeert
• Je heeft geen ernstige lichamelijke klachten
• Je woont zelfstandig
NB: De intensieve avondbehandeling is enkel mogelijk in Amsterdam.

2. Wat houdt de poliklinische avondbehandeling in?

Jellinek biedt ook minder intensieve verslavingsbehandeling in de avond. Deze avondpoli is er voor cliënten die geen intensieve behandeling nodig hebben, maar wél in de avond behandeld willen worden zodat ze overdag naar hun werk kunnen. Je komt dan één keer in de week naar de avondpoli voor een individuele behandelsessie. Zie voor meer informatie bij poliklinische behandeling CGT en ACT.
NB: Deze behandeling is mogelijk in Amsterdam, Utrecht, Hilversum en Amersfoort.

Zet de eerste stap

Jellinek helpt je om weer grip te krijgen op jouw gebruik. Zet de eerste stap naar een gezond leven en meld je aan voor een behandeling. Liever persoonlijk contact? Bel dan 088 505 1220.

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2021 Jellinek - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin