Avondbehandeling

Stoppen met alcohol, drugs, gokken, gamen of een seksverslaving en toch gewoon blijven werken. Met de avondbehandeling kan dat. Je volgt een behandeling zonder dat jouw werk, opleiding of mantelzorg er onder lijdt. Jellinek biedt twee typen avondbehandeling:

 1. Deeltijd (intensieve) avondbehandeling (alleen mogelijk in Amsterdam)
 2. Poliklinische avondbehandeling (op meerdere poliklinieken bij Jellinek mogelijk)

Wat houdt de deeltijd (intensieve) avondbehandeling in?

Na de intake heb je enkele gesprekken met jouw behandelaar om de behandeling voor te bereiden. Daarna start je met ontgiften. Het is noodzakelijk dat je abstinent en nuchter bent als je met de avondbehandeling start. Jellinek heeft hiervoor diverse mogelijkheden; een arts bespreekt met je of er een detox nodig is en zo ja, welke detox bij jouw situatie past. Na de detox start de avondbehandeling.

De intensieve Avondbehandeling is een groepsbehandeling en bestaat uit twee delen:

 • De eerste 6 weken zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 19:00 tot 21:00 uur. Woensdag en het weekend ben je vrij.
 • Daarna volg je 6 weken Vervolgzorg op dinsdag en donderdag. Ook dan is het van 19:00 tot 21:00 uur.

In de eerste 6 weken is de behandeling op maandag en vrijdag online. Op dinsdag en donderdag word je in de kliniek verwacht. Bij de Vervolgzorg word je op dinsdag in de kliniek verwacht en is de donderdag online.

Als je in de kliniek de behandeling volgt is het mogelijk om daar te dineren. Dat kan vanaf 18:00 uur. Het kan ook later, het eten wordt warm gehouden.

Doel van de behandeling

Het doel van de behandeling is dat je gedurende 3 maanden geen enkel middel gebruikt, dus ook geen middelen die niet tot jouw probleem behoren. Daar hoort ook nicotine bij. Hiermee herstel je dat gedeelte van het brein wat betrokken is bij verslaving. Je vermindert zo de kans op terugval op andere middelen op de langere termijn met 25%. Daarnaast zijn er legio gezondheidsvoordelen. Tegen het einde van de behandeling bespreek je welke rol je aan je gebruik in de toekomst wilt geven.

Na de behandeling

Tijdens de Vervolgzorg zal je nazorg worden vormgegeven.

Voor wie is de avondbehandeling?

Voor mensen met matige tot ernstige verslavingsproblemen, die overdag werken, mantelzorg verlenen of een opleiding volgen en voor wie een poliklinische behandeling niet intensief genoeg is.

 • Dagelijks of een paar keer per week geef je uiting aan je verslaving
 • Je wilt stoppen met je gebruik
 • Je werkt, studeert of verleent mantelzorg
 • Je hebt geen ernstige lichamelijke klachten
 • Je woont zelfstandig
  NB: De intensieve avondbehandeling is enkel mogelijk in Amsterdam.

Wat houdt de poliklinische avondbehandeling in?

Jellinek biedt ook minder intensieve verslavingsbehandeling in de avond. Deze avondpoli is er voor cliënten die geen intensieve behandeling nodig hebben, maar wél in de avond behandeld willen worden zodat ze overdag naar hun werk kunnen. Je komt dan één keer in de week naar de avondpoli voor een individuele behandelsessie. Zie voor meer informatie bij poliklinische behandeling CGT en ACT.
Deze behandeling is mogelijk in Amsterdam, Utrecht, Hilversum en Amersfoort.

Zet de eerste stap

Jellinek helpt je om weer grip te krijgen op jouw gebruik. Zet de eerste stap naar een gezond leven en meld je aan voor een behandeling. Liever persoonlijk contact? Bel dan 088 505 1220.