Behandelingen

Cognitieve gedragstherapie

Behandelingen met cognitieve gedragstherapie

Jellinek helpt mensen die weer controle willen over het gebruik van alcohol en/of drugs. De meeste behandelingen zijn gebaseerd op motiverende gespreksvoering en cognitieve gedragstherapie (CGT). Dit is een van de meest effectieve behandelvormen voor verslaving. Bij cognitieve gedragstherapie gaat het om het veranderen van uw gedrag en uw manier van denken. Hoe u denkt heeft namelijk invloed op hoe u zich voelt en hoe u zich gedraagt. Wetenschappelijk is aangetoond dat deze methoden effectief zijn.

Wat is cognitieve gedragstherapie?

Cognitieve gedragstherapie is een actieve manier van behandelen: niet alleen tijdens de behandelafspraken, maar juist ook in uw dagelijks leven gaat u actief aan de slag. U werkt aan de verandering van uw alcohol- of middelengebruik door het maken van huiswerkopdrachten en het doen van oefeningen. Tijdens de behandeling werkt de behandelaar nauw met u samen om uw gebruik te veranderen en beter te functioneren. Bekijk de film voor meer uitleg over cognitieve gedragstherapie:

 

Hoe succesvol is cognitieve gedragstherapie?

De behandelvorm wordt toegepast bij een groot aantal psychische klachten en problemen en is daarvoor effectief gebleken. Uit wetenschappelijk onderzoek is bekend dat ook problemen met alcohol, middelengebruik en gokken goed behandeld kunnen worden met cognitieve gedragstherapie. Voor deze problemen is cognitieve gedragstherapie zelfs een van de meest effectieve behandelvormen.

Zet de eerste stap

Jellinek helpt u om weer grip te krijgen op uw gebruik. Zet de eerste stap naar een gezond leven en meld u aan voor een behandeling. Liever persoonlijk contact? Bel dan 088-505 12 20.

Behandelaanbod CGT in Amsterdam, Amstelveen & Hilversum

Volwassenen

Jeugd

Jellinek heeft een breed aanbod voor jongeren (tussen de 12 en 23 jaar) die problemen hebben met het gebruik van alcohol, drugs, gokken of gamen.

De behandelingen op basis van cognitieve gedragstherapie kunnen goed gecombineerd worden met een behandeling voor psychische klachten, zoals angst of depressie. Verder gaat zij goed samen met medische hulp en ondersteuning door onze verslavingsartsen.

Mensen met verslavingsproblematiek hebben vaak een slecht gebit. Het Centrum Bijzondere Tandheelkunde van Jellinek bijzondere tandheelkundige behandeling behandelt mensen die ernstig aan drugs, alcohol en/of medicijnen verslaafd zijn (of kort geleden waren) en die recht hebben op bijzondere tandheelkundige behandeling.

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat