Welke oplossingen bieden we

Voor problemen met alcohol, middelen, gokken of gamen zijn er verschillende vormen van gedragstherapie. Daarnaast kunnen er gesprekken plaatsvinden over andere klachten, zoals depressie of ADHD. Of als er bijvoorbeeld thuis problemen zijn bieden we gezinsgesprekken.

Iedere behandeling is op maat. We houden rekening met de specifieke problemen die er spelen. En in overleg met ouders en jongere kiezen we een passende behandeling.

Behandelingen jeugd

De behandeling vind meestal plaats bij Jellinek Jeugd, soms alleen, soms in een groep. Wanneer het nodig is kan de behandeling ook thuis of in de instelling waar je verblijft plaatsvinden.Tijdens het kennismakingsgesprek (of intake) bespreken we welke behandeling het meest geschikt is. Individueel of in groepsverband, met of zonder ouders.

 • Korte behandelingen voor kinderen van 0 – 25 jaar

  Sommige problemen kunnen snel opgelost worden. Bijvoorbeeld als uw kind regelmatig drinkt, blowt of aan het gamen bent. Ook als uw kind vaak bang of somber is, of heel druk. We bieden dan 5 tot 8 gesprekken met een van onze psychologen. Soms kunnen medicijnen helpen. Ook hebben wij speciale cursussen uw kind of u zelf er bij kunt doen.

 • Langere behandelingen voor jongeren vanaf 15 jaar

  Is uw kind 15 jaar of ouder en zijn de problemen zeer ernstig, bijvoorbeeld gedragsstoornissen of verslavende middelen? Er kunnen problemen zijn met thuiswonen, school, geld, politie en justitie. Een team van verschillende behandelaren zorgt er samen voor dat er gedaan wordt wat er nodig. Wij helpen u en uw kind zodat alles weer op de rails komt.

 • Behandelingen voor de ouders

  Ouders of verzorgers die zelf ook problemen hebben op het gebied van psychiatrie en/of verslaving behandelen wij binnen PuntP en Jellinek in samenhang met de behandeling van de kinderen. Individueel en/of in gezinsverband.

 • Behandelingen voor het gezin

  Vaak als een lid van het gezin een psychiatrische ziekte heeft of verslaafd is, lijdt het hele gezin hieronder. Hier hebben we verschillende behandelingen voor. Bijvoorbeeld: MultiDimensionale familietherapie, aanpak van huiselijk geweld en vechtscheidingen, Project aan Huis, IMH of CRAFT.

 • Weer terug naar school

  Samen met de instelling Altra hebben wij een school op een van onze locaties in Amsterdam. Deze school is speciaal voor jongeren die van school gestuurd zijn. Via deze school proberen we samen er samen met uw kind naar toe te werken dat hij of zij weer terug kan naar een ‘gewone’ school. Lees hier het interview met Romy, zij ging naar het Altra College.

Aanmelden of advies?

Wilt u uw kind aanmelden of wilt u advies over uw situatie? Of wilt u of uw kind een gratis en vrijblijvend adviesgesprek? Neem dan tijdens werkdagen contact met ons op.

 • Bellen: 020-590 55 55
 • Maandag tot en met vrijdag, tijdens kantooruren. Buiten deze tijden kun je je telefoonnummer achterlaten en word je teruggebeld.
 • Mailen: aanmeldenjeugd@arkin.nl