Welke oplossingen bieden we

Als je (samen met je ouders) besloten hebt om je te laten behandelen voor je probleem, kom je bij ons voor een kennismakingsgesprek. Dit noemen we een intake. Samen met een psycholoog bespreek je waar je mee zit en en proberen we erachter te komen wat de oorzaken zijn. Daarna kijken we hoe we jou het beste kunnen helpen en welke behandeling het meest geschikt is.

De behandeling is meestal in een kantoor van Jellinek Jeugd, soms alleen, soms in een groep. Wanneer het nodig is kan de behandeling ook thuis of in de instelling waar je verblijft plaatsvinden.

Behandelingen jeugd

Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we welke behandeling het beste bij jou past en waar jij je prettig bij voelt. Individueel of in groepsverband. We hebben verschillende behandelingen. Bijvoorbeeld in een groep met andere kinderen. Of alleen. Soms is het handig als je ouders komen, zodat zij leren hoe zij jou het best kunnen helpen.

 • Korte behandelingen voor kinderen van  0 – 25 jaar

  Sommige problemen kunnen snel opgelost worden. Bijvoorbeeld als je regelmatig drinkt, blowt of aan het gamen bent. Ook als je vaak bang of somber bent, of heel druk. Je hebt dan 5 tot 8 gesprekken met een van onze psychologen. Soms kunnen medicijnen helpen. Ook hebben wij speciale cursussen die jij of je ouders er nog bij kunnen doen.

 • Langere behandelingen voor jongeren vanaf 15 jaar

  Ben je 15 jaar of ouder en heb je ernstige problemen, bijvoorbeeld met je gedrag of  verslavende middelen? Woon je nog thuis of heb je geen vaste woon- of verblijfplaats? Je kunt problemen hebben met wonen, school, geld, politie en justitie. Een team van verschillende behandelaren zorgt er samen voor dat er gedaan wordt wat er nodig. Wij helpen je met  jouw problemen en zorgen ervoor dat je leven weer op de rails komt.

 • Behandelingen voor de ouders

  Ouders of verzorgers die zelf ook problemen hebben op het gebied van psychiatrie en/of verslaving behandelen wij binnen PuntP en Jellinek in samenhang met de behandeling van de kinderen. Individueel en/of in gezinsverband.

 • Behandelingen voor het gezin

  Vaak als een lid van het gezin een psychiatrische ziekte heeft of verslaafd is, lijdt het hele gezin hieronder. Hier hebben we verschillende behandelingen voor. Bijvoorbeeld: MultiDimensionale familietherapie, aanpak van huiselijk geweld en vechtscheidingen, Project aan Huis, IMH of CRAFT.

 • Weer terug naar school

  Samen met de instelling Altra hebben wij een school op een van onze locaties in Amsterdam. Deze school is speciaal voor jongeren die van school gestuurd zijn. Via deze school proberen we samen er samen met jou naar toe te werken dat je weer terug kan naar een ‘gewone’ school. Lees hier het interview met Romy, zij ging naar het Altra College.

Hoe neem je contact met ons op?

Je kunt je bij Jellinek Jeugd aanmelden als je hulp zoekt voor je probleem. Natuurlijk kun je ook eerst contact met ons opnemen om advies te vragen. Bellen, mailen of even langslopen, het kan allemaal. Dit kun je zelf doen, maar je kunt bijvoorbeeld ook je ouders vragen dit voor je te doen. En natuurlijk kun je ook naar je huisarts gaan als je dat prettiger vindt. Dit zijn onze contactgegevens:

 • Bellen: 020-590 55 55 (bel ook voor het maken van een gratis en vrijblijvend adviesgesprek)
 • Maandag tot en met vrijdag,  tijdens kantooruren. Buiten deze tijden kun je je telefoonnummer achterlaten en word je teruggebeld.
 • Mailen:mailto:aanmeldenjeugd@arkin.nl