Behandelingen

Informatie voor jongeren

Blow of game je teveel? Of gebruik je drugs om je problemen te vergeten? Zijn er problemen in het gezin door bijvoorbeeld alcoholgebruik? Zeggen ze dat je altijd zo druk bent? Of maken je ouders zich weleens heel erg zorgen om je?

Misschien kun je zelf niet goed stoppen met gamen of blowen en heb je eigenlijk niet door dat je langzaam verslaafd bent geraakt. Soms kan het zijn dat je last hebt van een ‘psychisch probleem’. Dit is een moeilijk woord dat betekent dat er iets met je aan de hand is wat je van de buitenkant niet kan zien. Vaak kun je dit goed oplossen door er bijvoorbeeld over te praten of medicijnen te slikken.

Als je weet wat er met je aan de hand is dan, dan begrijp je zelf en de mensen om je heen beter waarom je zo doet. Ben je tussen de 12 en 23 jaar? Dan kun je bij Jellinek Jeugd voor hulp terecht. We helpen je ook als je andere klachten hebt, zoals ADHD of somberheid. Of als er problemen zijn met je ouders, bijvoorbeeld over je middelengebruik. Je hoeft hiervoor dus niet naar een andere organisatie.

Hoe neem je contact met ons op?

Je kunt je bij Jellinek Jeugd aanmelden als je hulp zoekt voor je probleem. Natuurlijk kun je ook eerst contact met ons opnemen om advies te vragen. Bellen, mailen of even langslopen, het kan allemaal. Dit kun je zelf doen, maar je kunt bijvoorbeeld ook je ouders vragen dit voor je te doen. En natuurlijk kun je ook naar je huisarts gaan als je dat prettiger vindt. Dit zijn onze contactgegevens:

Mag je zelf beslissen?

In de Wet op de geneeskundige behandelovereenkomst staat dat jongeren vanaf 16 jaar zelfstandig een behandeling mogen aangaan. Natuurlijk worden je ouders, in overleg met jou, wel betrokken bij de behandeling door Jellinek Jeugd.

Ben je nog geen 16? Dan zijn het je ouders die kunnen besluiten of je in behandeling moet.

Hulp nodig? Je bent de enige niet!

In de grafiek zie je hoeveel jongeren van 15 tot 19 jaar en van 20 tot 24 jaar in Nederland voor alcohol of drugs in behandeling zijn.

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat