Familie en omgeving

Aanbod voor naasten

Omgaan met verslaving (Amsterdam)

Jellinek biedt iedereen die graag meer wil weten over het omgaan met verslavingsproblemen in zijn nabije omgeving een gratis cursus aan.

Tijd: elke dinsdag van 19.15 tot 21.15 uur (zie data 2018 onderaan)
Plaats: Jacob Obrechtstraat 92, Amsterdam.

Meer info: 088 505 1220 (iedere werkdag tussen 09.00 – 11.00 en 15.00 – 17.00 uur)

U hoeft zich niet van tevoren aan te melden, maar kunt gewoon binnenlopen bij een bijeenkomst.

Waarom zou ik deelnemen?

Omgaan met iemand die problemen heeft met gokken, alcohol-, drugs- of medicijngebruik is voor veel mensen niet gemakkelijk. Vaak gaat die omgang gepaard met gevoelens van frustratie, onbegrip, boosheid en verdriet. Ook als de persoon in kwestie iets probeert te veranderen aan zijn of haar gedrag kan dat lastig zijn. Immers: daarmee kan er ook voor de omgeving een boel veranderen.

Inhoud van de cursus

De cursus biedt u de gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen, het opdoen van kennis en het leren omgaan met verslaving in uw omgeving. In vier bijeenkomsten komen de volgende thema’s aan bod.

  1. Waarom worden sommige mensen verslaafd?
  2. Motivatie en terugval: wanneer is iemand gemotiveerd iets aan zijn gebruik te doen en waarom gaan mensen toch weer gebruiken?
  3. Hoe ziet behandeling van verslaving er uit?
  4. Omgaan met verslaving van een familielid of vriend: met welk gedrag heeft u moeite, hoe reageert u hierop en helpt dit uw familielid of vriend om er iets aan te veranderen? Het maken van een noodplan en het bewaken van de eigen grenzen: wat doet u op het moment dat iemand terugvalt en hoe houdt u uw eigen leven leuk?

Het is aan u om te bepalen welke bijeenkomsten u wilt bezoeken. Het is niet noodzakelijk om naar alle bijeenkomsten te gaan, al raden wij dit wel aan. Als u daar behoefte aan heeft kunt u een bepaalde bijeenkomst ook meerdere malen bijwonen. Mocht u na de cursus meer hulp nodig hebben, dan kunnen wij u doorverwijzen naar de juiste plek binnen of buiten Jellinek.

Eindelijk een plek waar er naar mij geluisterd werd en ik antwoord kreeg op mijn vragen

Deelnemers die de cursus hebben gedaan, geven de cursus een 8,4 als rapportcijfer. “De cursus sluit goed aan bij wat ik nodig heb. Ik krijg zo antwoord op mijn vragen over wat verslaving nu inhoudt, wat ik het beste kan doen en hoe een behandeling kan helpen“. “Ik vind het vooral fijn dat ik mijn ervaringen met anderen kan delen die weten waar ik doorheen ga. Gewoon allemaal mensen die me begrijpen…en dat terwijl ik dacht dat ik een van de weinige mensen was die hiermee worstelde“.

74% van de deelnemers geeft bovendien aan door de bijeenkomsten beter te kunnen omgaan met de situatie. De behandelaars worden beoordeeld als deskundig, respectvol en geïnteresseerd.

Cursusleiders

De cursus wordt gegeven door twee medewerkers van de Jellinek die zeer veel ervaring hebben in het contact met mensen met verslavingsproblemen en hun omgeving.

 Data en Thema’s 2018

DatumThema
2 januari1
9 januari2
16 januari3
23 januari4
30 januari1
6 februari2
13 februari3
20 februari4
27 februari1
6 maart2
13 maart3
20 maart4
27 maart1
3 april2

En ik dan?! (Utrecht & Amersfoort)

Verslavingsproblemen in uw directe omgeving kunnen een grote negatieve invloed hebben op uw eigen leven. Vaak heeft u als ouder, partner, kind, broer of zus ook last van de verslaving van uw dierbare. Gevoelens van onbegrip, bezorgdheid, schaamte, verdriet en boosheid zijn heel normaal.

‘En ik dan?!’ is een gratis programma voor hulp aan naasten van verslaafden. Lotgenotencontact, coaching en kennis over verslaving kunnen er voor zorgen dat u zich staande kunt houden naast een verslaafde.

Aanbod voor naasten

Wij bieden een gratis zelfhulpgroep met lotgenoten waar iedereen welkom is. Daarnaast organiseren we open dagen met informatieve lezingen en geven we workshops waarin we trachten handvatten te bieden. Voor mensen die graag willen leren hoe ze zich staande houden naast een verslaafde hebben wij een speciale training.

Voor informatie en advies kunt u ons bereiken via het algemene telefoonnummer 088 505 1220, ma t/m vr 09.00 – 11.00u en 15.00 – 17.00u of mail naar enikdan@jellinek.nl

Kalender

Wij organiseren in 2018 trainingen, workshops en gratis open dagen met informatieve lezingen. U vindt deze op de activiteitenagenda.

Interesse en aanmelden?

Heeft u interesse in een zelfhulpgroep, workshop of training, bel naar ons algemene nummer 088 505 1220, ma t/m vr 09.00 – 11.00u en 15.00 – 17.00u. U bent ook van harte welkom op ons informatiespreekuur.

Bekijk via deze link ook de folder van En ik dan?!.

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 08.30 tot 17.00 uur

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat