Jellinek Winkel

Dronk – Marco Rooth

18,15

Drank hoort voor velen bij het dagelijks leven. Geen punt voor wie weet te matigen, maar zeker een probleem voor wie ongeremd is. Marco Rooth weet er alles van. Na een kille jeugd leidt hij het leven van een kunstenaar. Van een bijrol in een succesvol, intens bestaan dringt de alcohol zich steeds nadrukkelijker op als dictatoriale hoofdrolspeler.

 

Categorie:

Beschrijving

Drink jij en vind je het ook zo lekker? Relax jij ook zo makkelijk en lekker op een terras met een paar glazen drank erbij? Praat je een stuk makkelijker over jezelf met drank in je mik? Beloon jij jezelf met een borrel als je vindt dat je het hebt verdiend of dat je vindt dat je iets te vieren hebt of iets niet lekker loopt? Drink je een paar glazen wijn tijdens het koken; een paar glazen wijn tijdens het eten. Wat biertjes of wijn met je vrienden in het café?

Zo ging het bij mij heel lang en hielp drank mij bovendien om losser te worden, vrijer. Totdat de alcohol mij te grazen nam en ik niet meer zonder kon. Het boek beschrijft het proces van matig tot veel drinken naar de omslag tot een heftige worsteling om er weer vanaf te komen..

Alcohol en veel drinken is totaal geaccepteerd. Alcohol staat voor gezelligheid. Iedereen zegt : Ik heb geen probleem met alcohol; ik heb het in de hand en schiet af en toe uit. So what.

Als je het over een alcoholist hebt, denk je aan iemand die de hele dag drinkt, die geen baan heeft en geen verplichtingen kent en in een smerige vette lange regenjas loopt.  Meestal niet aan iemand die onder veel druk moet presteren. Ik werkte als freelancer in de film- en tv industrie. Daarnaast als schilder en keramist. Ik heb een gezin en een huis met een hypotheek, een auto en dat soort zaken. Ik denk dat er veel meer mensen zijn zoals ik. Mensen die hun uitvlucht zoeken in de drank. Ongemerkt, als onderdeel van een geoliede machine die drankgebruik normaal vindt.

Als je stopt met roken vindt iedereen het Te Gek. Als je stopt met drinken , ben je al gauw saai , ongezellig en tel je snel niet meer mee . Het schrijven over mijn leven met alcohol heeft mij laten zien waarom en hoe het zover is kunnen komen. Het lezen van Dronk confronteert je met je angsten en verslavingen .

Als jij je afvraagt of alcohol je misschien wel meer beheerst dan je zou willen, lees dan het boek “Dronk”. Geïnteresseerd? Het boek ‘Dronk’ is te bestellen via Bol.com.

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat