Nieuws

Meer nieuws

Wij houden van Amsterdam!

16 oktober 2019
Wij houden van Amsterdam, omdat we een tolerante en inclusieve stad zijn. Een stad waar veel mogelijk is en we trots kunnen zijn op ons culturele aanbod, het bruisende nachtleven en verscheidenheid aan evenementen.

Amsterdam, de Amsterdammers en bezoekers kennen veel verworvenheden. Misschien wel meer dan in andere steden, maar zeker ten opzichte van andere landen. Ook met betrekking tot het gebruik van drugs. Kom je hier in gezondheidsproblemen door drugsgebruik, dan word je geholpen. Dan word je niet overgedragen aan de politie.

Tegelijkertijd weten we ook dat er schaduwkanten zijn aan het gebruik van drugs. De criminaliteit en het daarmee gepaard gaande en toenemende geweld baren ons grote zorgen. Ook aan de invloed op onze kwetsbare jongeren en de belasting voor het milieu als gevolg van de productie van drugs, kunnen en willen we niet voorbijgaan.

Uitgangspunt is dat illegale drugs niet thuishoren op feesten. We hanteren in clubs en tijdens evenementen een zerotolerancebeleid: je mag niets mee nemen, we nemen drugs af als we iets aantreffen en je mag het evenement niet meer bezoeken. Daarnaast zetten we in op goede voorlichting en hulpverlening met betrekking tot drugsgebruik.

We vinden het belangrijk dat de individuele gebruiker zich bewust is van de schaduwkanten van het gebruik. Niet alleen voor je eigen gezondheid, de gezondheid van je vrienden en het imago van je club, maar ook met het oog op de criminaliteit, het milieu en onze mooie stad.

Klik hier voor het persbericht op de website van de Gemeente Amsterdam.

Nieuwsbericht AT5: Gemeente tegen drugsgebruikers: ‘We hanteren een zerotolerancebeleid’

Nieuwsbericht Volkskrant: Halsema wil de wijk in om drugscriminaliteit aan te pakken


Terug naar nieuwsoverzicht

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat