Webinar ‘De impact van verslaving op de omgeving’

Kosteloos webinar voor naasten en professionals op 30 maart 2023

Verslaving heeft niet alleen invloed op degene met de verslavingsproblemen, maar ook op iedereen daar omheen. Welke impact heeft verslaving op een gezin? Wat betekent het voor jonge kinderen en hoe beïnvloedt verslaving de relatie met je partner of ouders? Wat doet chronische stress met je?

Inhoud webinar
In dit webinar staan we stil bij de gevolgen voor de naasten van mensen met verslavingsproblemen. We leggen uit waarom het zo belangrijk is ook goede zorg te leveren aan ouders, partners, broers en zussen, vrienden, kinderen, buren en grootouders.

Rink, trainer KOPPKOV, vertelt over de invloed en mogelijke gevolgen die verslaving heeft op kinderen. Wendy, trainer naasten, vult aan met de impact en mogelijke gevolgen voor volwassen naasten. We gaan daarbij ook in gesprek met Iris, die opgegroeid is met een vader met verslavingsproblemen. Verder kijken we ook hoe de impact zo klein mogelijk gehouden kan worden en hoe kinderen en volwassen naasten geholpen kunnen worden als er problemen ontstaan. Uiteraard kun je weer vragen stellen via de chat!

Voor wie?
Het webinar is voor zowel naasten als professionals. Je kan het webinar gratis en anoniem volgen.

Datum & tijd
Het webinar vindt plaats op donderdag 30 maart van 19:30u – 21:00u. Online inloop is vanaf 19:15u. Na 21:00u heb je nog de mogelijkheid voor het stellen van vragen tot 21:30u.

Meer info?
Mail naar sterkernaast@jellinek.nl voor vragen of meer informatie.

Aanmelden
Graag tot dan!