Vraag & Antwoord

Waar kan ik terecht met (cyber)seksverslaving?

Bij Jellinek kunt u in principe terecht voor alle soorten van verslaving, ook voor seksverslaving. Seksverslaving houdt een beetje het midden tussen dwangmatig gedrag en verslaving. Jellinek biedt daarvoor in de meeste gevallen een kortdurende individuele leefstijltraining aan: de zogenaamde cognitieve gedragstherapie. Er zijn bij de behandeling van seksverslaving geen groepsbehandelingen maar enkel individuele gesprekken.

Via individuele gesprekken met de behandelaar zet u allereerst de prettige en de vervelende kanten van het te veranderen gedrag op een rij. Zo kunt u goed beslissen of u wilt veranderen. U bepaalt vervolgens welk doel u wilt bereiken. U onderzoekt hoe uw gedragspatroon in elkaar zit. De behandeling bestaat uit gemiddeld 10 sessies van 45 minuten. De totale behandeling is gespreid over zes maanden. U kunt de behandeling volgen in Amsterdam en Hilversum.

Bel eerst ons Jellinek Expert Team op voor vrijblijvend en gratis advies om eerst globaal samen wensen en mogelijkheden in kaart te brengen. Je kunt op werkdagen tussen 9-11u en 15-17u bellen naar T 088 – 505 1220.

Na het adviesgesprek kunt u het beste bij uw verzekeraar informeren of de geadviseerde behandeling ook vergoed wordt. Er is in elk geval altijd het wettelijk eigen risico van toepassing, in 2017 bedraagt de eigen bijdrage voor alle eventueel genoten zorg 385 euro, als u een behandeling krijgt. Dit geldt dus nog niet voor het gratis adviesgesprek.

Overweegt u elders hulp te zoeken? U kunt zoeken op Zorgkaart Nederland naar overige instellingen voor verslavingszorg in Nederland.

 

Versie: oktober 2017

Terug naar overzicht

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat