Vraag & Antwoord

Kunnen jullie foto’s van recent geteste pillen op de site plaatsen?

Helaas kunnen wij geen foto’s van recent geteste pillen op de site plaatsen. Vergelijking van pillen met pillen op het scherm is namelijk niet mogelijk. Er zijn te veel verschillende pillen met hetzelfde logo en kleur in omloop.

Een precieze, nauwkeurig uitgevoerde test is daarom noodzakelijk.

Met andere woorden: vanaf het scherm is niet op een betrouwbare manier vast te stellen om welke pil het gaat. De kans dat je een verkeerde inschatting maakt is veel te groot.

Logo’s

Er zijn vele producenten van XTC. Zij produceren iedere keer een kleine hoeveelheid pillen. Ze gebruiken telkens een andere kleur, een andere vorm en een ander logo, bijvoorbeeld een duifje, een zonnetje of een ander teken. Dat doen ze omdat XTC illegaal is en het voor de politie op die manier moeilijker is om de producenten op te sporen.

Sommige producenten gebruiken dezelfde logo’s. Een pil met bijvoorbeeld een zonnetje kan dus van verschillende producenten afkomen.

Werkwijze testen

Bij het testen proberen wij met behulp van een vloeistof eerst vast te stellen om wat voor soort pil het gaat: een amfetamine pil, een XTC-achtige pil of een pil die helemaal niets bevat.

Vervolgens proberen wij aan de hand van allerlei kenmerken zoals vorm, kleur en dikte, de pil op te zoeken in een in de computer ingevoerde herkenningslijst. Deze lijst komt van het laboratorium en bevat alle pillen die tot dan toe getest zijn. Staat de pil in de lijst dan kunnen wij de uitslag onmiddellijk geven. Staat hij niet op de lijst dan moeten wij de pil opsturen naar het laboratorium en dan is de uitslag een week later bekend.

Ooit waren er duifjes op de markt. Het verhaal ging dat dat pillen waren die XTC (MDMA) bevatten. Het bleek dat er tientallen verschillende pillen met duifjes in omloop waren. De een wel met XTC de ander zonder, de een hoog gedoseerd, de ander laag gedoseerd. Zo lang XTC illegaal is zul je dit soort verschillen blijven houden. Test dus altijd je XTC-pillen.

Meer info over de testservice kun je hier vinden.

 

Versie: april 2015

Terug naar overzicht

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat