Deel jouw ervaring

 

Kun je xtc gebruiken bij sporten om prestaties te verhogen?

Het is gevaarlijk om xtc te gebruiken als je sport.

Van xtc bekend dat het een stimulerende werking heeft waarbij vermoeidheid niet meer wordt gevoeld. Het lijkt dus een ideaal middel om lang en intensief te kunnen sporten, maar dat is het zeker niet.

Xtc heeft een aantal lichamelijke effecten die bij het sporten onaangename gevolgen kunnen hebben. Xtc verhoogt de lichaamstemperatuur, de hartslag en de bloeddruk.

Omdat deze lichamelijke effecten ook optreden door het sporten zelf, leidt de combinatie xtc en sporten tot een extra hoge lichaamstemperatuur, hartslag en bloeddruk.

Door een verhoogde lichaamstemperatuur kan het lichaam oververhit raken, zeker als je in een warme en vochtige omgeving bent. Oververhitting is zeer gevaarlijk en kan zelfs dodelijk zijn. Het leidt tot een ziektebeeld waarbij hoge koorts van boven de 40ºC, toevallen en bloedingen door het hele lichaam kunnen voorkomen.

Ook kun je een hoge bloeddruk krijgen. Een aanhoudende hoge bloeddruk kan een hersenbloeding veroorzaken. Door de stimulerende werking van xtc heb je deze lichamelijke effecten minder goed in de gaten. Pas als xtc is uitgewerkt voel je de werkelijke tol die het middel op het lichaam heeft geëist.

 

Versie: augustus 2019

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Jellinek - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin