Vraag & Antwoord

Wat is het risico van versnijdingsmiddelen in cocaïne?

In Nederland hebben we een systeem waar gebruikers anoniem hun drugs kunnen laten testen. Alleen door het naar de testservice te brengen weet je zeker wat er in jouw pakje coke zit. Bij Jellinek is de drugstestservice elke woensdag, donderdag en vrijdag van 17 tot 20.30 geopend en het zit op de Jacob Obrechtstraat 92. Op www.jellinek.nl/testen vind je meer informatie over de testservice. Woon je niet in Amsterdam, dan kun je op www.drugs-test.nl zien waar je nog meer je drugs kan laten testen.

Cocaïne is vaak versneden met medicijnen die alleen op doktersvoorschrift mogen worden voorgeschreven. In 2015 bevatten 71% van de monsters levamisol, 15% fenacetine en 8% van de monsters lokale verdovingsmiddelen als procaïne en lidocaïne. Ook bevatten monsters soms suikers (mannitol) of zetmeel en bakpoeder. Cocaïne is dus ernstig vervuild.

Als je last hebt van klachten kun je naar de huisarts gaan en vertellen wat je hebt gebruikt, wat je klachten zijn en waar je je zorgen over maakt.
Niet alle huisartsen hebben veel kennis over het gebruik van drugs. Hiervoor kun je ook terecht bij het Medisch Spreekuur Partydrugs. Dit is een spreekuur met verslavingsartsen, die gespecialiseerd zijn op het gebied van partydrugs. Meer info hierover kun je hier vinden: https://www.jellinek.nl/informatie-over-alcohol-drugs/drugs-test-service/medisch-spreekuur-partydrugs/

 

Versie: maart 2017

Terug naar overzicht

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat