Nieuws

Meer nieuws

Verslavingskunde Nederland ondertekent Nationaal Preventieakkoord

26 november 2018

Afgelopen vrijdag 23 november heeft staatssecretaris Paul Blokhuis het Nationaal Preventieakkoord gepresenteerd. Ook Verslavingskunde Nederland (VKN), waar Jellinek onderdeel van is, heeft mee gewerkt aan een Nationaal Preventieakkoord samen met partijen als het Voedingscentrum, de Hartstichting, de Alliantie Nederland Rookvrij, GGD-GHOR en de Fietsersbond. In het akkoord worden drie hoofdthema’s benoemd: roken, problematisch alcoholgebruik en overgewicht. De komende jaren kunnen andere thema’s toegevoegd worden.

VKN ondersteunt de maatregelen in het akkoord maar geeft tegelijkertijd aan dat de afspraken die benoemd worden om problemen door alcoholgebruik te voorkomen niet ver genoeg gaan. VKN pleit voor de inzet van objectieve, wetenschappelijk gefundeerde beleidsmaatregelen en interventies en wil vanuit haar maatschappelijke opdracht en expertise bij betrokken worden. Uiteindelijk moet dit tot toetsbare verbeteringen leiden. Op het thema Roken/Tabak onderschrijft VKN de preventiemaatregelen, maar vind het belangrijk preventie te versterken door ook hulpverlening aan te bieden. Het is van belang dat zwaar verslaafde rokers behandeling kunnen krijgen in de verslavingszorg. Om deze zorg betaalbaar te houden dient er concreet gekeken te worden naar de mogelijkheden van verzekerbare zorg in deze. Klik hier voor het persbericht dat VKN bij gelegenheid van de ondertekening heeft verstuurd.
Op de foto ondertekenen vlnr Ester Croes, Ninette van Hasselt (Trimbos), Floor van Bakkum en Jasper ten Dam (Jellinek) en Robert van de Graaf (VNN) het akkoord namens VKN.


Terug naar nieuwsoverzicht

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat