Verslaving Masterclass Serie – een coproductie van Jellinek en Psyflix

Woensdag 19 januari start de Verslaving Masterclass. Deze serie wordt door Jellinek verzorgd voor Psyflix. Jellinek is het behandel- en expertisecentrum voor verslaving en heeft de missie om aan collega’s in de ggz (en eigenlijk ook aan de rest van de wereld) belangrijke informatie over te brengen over verslaving en de behandeling daarvan. En natuurlijk ook om uit te dragen hoe ontzettend leuk het is om in de verslavingszorg te werken. Innovatie staat hoog in het vaandel. Daarom zoekt Jellinek altijd naar nieuwe manieren om mensen met een verslavingsprobleem te bereiken en om de zorg toegankelijker te maken.

De Masterclass serie gaat in op alle essentiële facetten van verslaving. Eerst wordt een fundament gemaakt van de huidige stand van zaken in de wetenschap en de feiten en fabels die er bestaan op het gebied van verslaving en behandeling.

Ook wordt stilgestaan bij hoe je cliënte met en verslavingsprobleem kunt motiveren om veranderingen te maken, en wat er nodig is voor een effectieve verslavingsbehandeling.

Tenslotte wordt verslaving en comorbiditeit uitgelicht in de laatste webinar van deze serie: welke combinatie van psychische stoornissen komen vaak voor bij mensen met een verslavingsprobleem, wat zegt de wetenschap over oorzakelijke verbanden, en mogelijke behandelingen hiervan.

De webinars zijn gratis, maar je moet je hiervoor wel inschrijven. Dit kan via onderstaande links. De webinars vinden plaats op de volgende data: 19 jan, 26 jan, 2 feb, 9 feb en 16 feb, steeds van 20.00-21.00 uur.

Aanmelding gesloten

Webinar #1: Verslaving anno 2021: feiten en fabels – met Esther Oosterhof, Loes Hanck & Tom Bart.

Webinar #2: Verslaving, onder of boven de tafel? – met Tom Bart & Lenette van Luijk.

Webinar #3: Motiveren, een vak apart – met Esther Oosterhof & Lenette van Luijk.

Webinar #4: Verslavingsbehandeling, hoe krijg je grip? – met Loes Marquenie.

Webinar #5: Verslaving en comorbiditeit, kip én ei – met Loes Marquenie & Kim ten Katen.