Nieuws

Meer nieuws

Unieke tentoonstelling van (oud)-cliënten op symposium Maak de zorg rookvrij

1 juni 2017

“Indrukwekkend en inspirerend.” Zo werd de bijzondere fotoreeks van (oud)-cliënten van Jellinek omschreven door bezoekers van het symposium. De geportretteerden zijn -ondanks ernstige psychische klachten of andere verslavingen- gestopt met roken en leven nu geheel rookvrij. Op het symposium werd de reeks voor het eerst ten toon gesteld, binnenkort hangen de foto’s bij Jellinek.

 

 

Stoppen met roken is voor veel mensen minstens zo zwaar als stoppen met andere verslavingen zoals drugs, alcohol of gokken. De geportretteerden hebben hun rookverslaving overwonnen, dankzij een verlangen dat groter is dan het verlangen naar de sigaret. De portretten laten zien hoe dat verlangen eruit ziet. Zoals Corina (zie foto), zij haalde de kracht om te stoppen met roken uit het nieuws dat zij oma zou worden.

Rookvrij. Hoe zie jij jezelf?
De fotoreeks is een initiatief van Marieke Helmus, KNMG verslavingsarts bij Jellinek en onafhankelijk filmmaker, en René Frese, fotograaf, oud-cliënt van Jellinek en ex-roker. “Met deze tentoonstelling willen wij het belang van rookvrije zorg en een rookvrije samenleving onderstrepen.” vertelt Marieke.

Deze boodschap sluit perfect aan op het doel van het symposium waar de foto’s ten toon zijn gesteld: de zorg rookvrij maken. Op het symposium hebben negen Nederlandse zorgorganisaties een intentieverklaring getekend over het rookvrij maken van de zorg. De organisaties streven er de komende jaren naar om niet-roken de norm te maken in de zorg, voor medewerkers en bezoekers.

Nieuwsgierig?
De tentoonstelling is vanaf 9 juni te bewonderen bij Jellinek Amsterdam aan de Jacob Obrechtstraat. Daarna verhuist de tentoonstelling naar Jellinek Gooi & Vechtstreek (10 augustus tot en met 5 oktober) en JellinekMinnesota (12 oktober tot en met 7 december).


Terug naar nieuwsoverzicht

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat