Terugblik zomerperiode Onderwijs Utrecht

Ondanks dat de scholen gesloten waren in de zomerperiode, heeft het team Onderwijs niet stilgezeten. De gesprekken met jongeren en / of hun ouders konden gewoon plaatsvinden. Omdat we veel online werken, zijn we namelijk niet afhankelijk van een (school)locatie. Verder heeft het team van Jeugd Preventie, waar Onderwijs een onderdeel van is, regiobreed Summerschools georganiseerd voor beroepskrachten Jeugd. Ook docenten konden deelnemen aan lezingen over gamen, lachgas of motiverende gespreksvoering. Er staan nog een aantal summerschools op de planning, o.a. signaleren en begeleiden van problematisch middelengebruik voor praktijkondersteuners en wijkteammedewerkers. 

In werkgroepen is team Onderwijs vast aan de slag gegaan voor het nieuwe schooljaar. Zo zijn we bezig met de ontwikkeling van een korte informatieve video die we kunnen aanbieden op scholen nu we bij de ouderavonden die op alle scholen begin van het schooljaar plaatsvinden, niet overal fysiek aanwezig kunnen zijn. Ook zijn we samen met onze acteurs aan het brainstormen voor een nieuw concept van onze interactieve ouderavond zodat we deze ouderavond in tijden van corona met enkele aanpassingen toch kunnen organiseren. 

Wij zijn klaar voor het nieuwe schooljaar en hebben er veel zin in! Jullie ook? We ontmoeten jullie graag, het liefst in real-life maar mogelijk ook online!