Terugblik zomer Preventie Jeugd regio Amsterdam  

Met de hittegolf en Corona maatregelen zijn we vol goede moed de zomer in gegaan. Omdat voor velen de vakantieplannen in het water zijn gevallen, zijn we een pilot gestart met leuke, actuele en inspirerende onderwerpen via de livestream in de Summerschool!

Thema’s zoals lachgas waarin onze peer van Connect aan het woord is over zijn ervaringen maar ook basiskennis over motiverende gespreksvoering en gamen in Corona tijd zijn actuele onderwerpen waar we in twee uur tijd jullie kennis bijspijkeren!  

Voor het avondprogramma kan je je hier nog aanmelden.

De jongeren hebben ook genoten van de zomer. Er is natuurlijk minder tijdsbesteding en dat kan ook wel eens zorgen voor overlast. Vanuit verschillende stadsdelen krijgen we signalen over jongeren die hangen op straat en dan blowen of lachgas gebruiken of bezig zijn met andere gerelateerde zaken. In samenwerking met de gemeente kunnen we deze jongeren in kaart brengen en daarbij op maat aangepaste adviezen geven. Deze wijkgerichte aanpak sluit helemaal aan bij jouw organisatie. Daarmee willen we de kloof tussen overlast en zorg verkleinen. Op dit moment loopt er een dergelijk project in stadsdeel Zuid.  

Wil je dit ook voor jouw buurt? Neem contact op! 

Mama/Papa cares is een peerproject in Zuid-Oost waarbij opvoeders in gesprek gaan met andere opvoeders. Deze zomer zijn veel bijeenkomsten en grote events niet doorgegaan. We hebben daarom een video ontwikkeld waarbij actuele thema’s zoals rouw, opvoeding, stress en middelengebruik tijdens Corona tijd worden besproken. Voor opvoeders die het lastig vinden om een bijeenkomst bij te wonen is het fijn om toch ergens steun vandaan te krijgen. 

Ken je opvoeders die in Amsterdam Zuid-Oost wonen en graag een bijeenkomst bij willen wonen? Of opvoeders uit Zuid-Oost die graag vrijwilligerswerk willen doen. Mail dan gerust naar shereen.shaban@jellinek.nl.