Terugblik zomer Preventie Jeugd Gooi en Vechtstreek 2020 

Ondanks dat de scholen gesloten waren in de zomerperiode, hebben we in de Gooi en Vechtstreek niet stilgezeten. De gesprekken met jongeren en/of hun ouders konden gewoon plaatsvinden. Omdat we veel online werken, zijn we namelijk niet afhankelijk van een (school)locatie.

We kregen deze zomer veel aanmeldingen van de alcoholpoli van het Tergooi Ziekenhuis. De vakantie zorgt er helaas ook voor dat jongeren meer vrije tijd hebben en met elkaar alcohol gaan drinken. Dit loopt soms uit de hand en dan komen ze terecht op de alcoholpoli. Het ziekenhuis verwijst ze vervolgens naar ons voor een adviesgesprek. Gelukkig blijft het meestal bij een eenmalig incident en kunnen wij door middel van een gesprek de ouders en de jongere van juiste voorlichting en advies voorzien.

Team Jeugd Preventie van Jellinek heeft in de verschillende regio’s (Amsterdam, Utrecht, Amersfoort en natuurlijk de Gooi en Vechtstreek) summerschools georganiseerd voor professionals in de zorg. Ook docenten konden deelnemen aan deze lezingen over gamen, lachgas of motiverende gespreksvoering.

Vanuit Team Onderwijs zijn we al vast aan de slag gegaan voor het nieuwe schooljaar. Zo zijn we bezig met de ontwikkeling van een korte informatieve video die we kunnen aanbieden op scholen. Dit is een mooi alternatief nu we bij de ouderavonden die op alle scholen begin van het schooljaar plaatsvinden, niet overal fysiek aanwezig kunnen zijn. Ook hebben we in samenwerking met de GGD online ouderavonden ontwikkeld die in september en oktober zullen plaatsvinden voor ouders met kinderen op VO scholen en ouders met kinderen op het MBO.

Wij zijn klaar voor het nieuwe schooljaar en hebben er veel zin in! Jullie ook? We ontmoeten jullie graag, het liefst in real-life maar mogelijk ook online!