Wijkchallenge

Het aantal rokers neemt nog steeds af. Toch is het voor een deel van hen nog steeds erg moeilijk om te stoppen. Om deze groep daarbij te helpen is er “De wijkchallenge”. In twee wijken wordt gezocht naar zoveel mogelijk rokers die willen stoppen. De wijk met de meeste stoppers wint deze challenge.

De eerste challenge werd in 2018 georganiseerd. Toen was het een strijd tussen de Utrechtse wijk Hoograven en de Haagse wijk escamp. Deze challenge is twee keer door Utrecht gewonnen. Aan deze challenge was een onderzoek van het IVO verbonden.

Vanaf 2020 gaat de wijkchallenge verder tussen twee Utrechtse wijken, Ondiep en Zuilen. Rokers uit deze wijken kunnen zich aanmelden. Na het aanmelden word je gebeld door een medewerker van Jellinek. Tijdens dit gesprek wordt gekeken naar eerdere ervaringen met het stoppen en de eigen wensen. Vervolgens wordt besproken welke hulp het beste bij iemand past.

Interesse? De wijkchallenge start weer in september. Rokers uit Ondiep kunnen zich aanmelden op www.ondiepstopt.nl, degene uit Zuilen kunnen dit op www.zuilenstopt.nl. Je kan hier ook iemand anders aanmelden!

De wijkchallenge is opgezet in samenwerking met SineFuma.

Bekijk hier onder het ervaringsverhaal van Arjoen: