Deel jouw ervaring

Liefde in quarantaine

In coronatijd is er veel anders, en dat geldt ook voor de liefde. Want hoe moet je nu daten in deze dagen? En als je samen opgesloten zit, word je elkaar dan niet zat? Wij gingen (virtueel) de straat op en vroegen het aan 3 koppels en 2 singles.

Relatie in quarantaine: 3 koppels

Hoelang zijn jullie nu samen?

Tom & Gwen: We zijn nu bijna een jaar samen! Wietze & Leora: 9 maanden. Eibert & Lisette: Bijna 2 maanden.

Hoe vaak zagen jullie elkaar?

Tom & Gwen: Normaliter zagen we elkaar relatief veel, omdat we beide psychologie studeren en heel actief zijn bij onze studievereniging. Hierdoor hebben we ook voor een deel dezelfde vrienden. We sliepen gemiddeld ongeveer 4 keer per week bij elkaar.

Wietze & Leora: Bijna dagelijks. Eibert & Lisette: Ongeveer 3-4x per week.

Hoe gaat dat nu?

Tom & Gwen: Wij zijn aan het begin van de coronacrisis allebei best ziek geweest, dus we zijn toen eigenlijk samen in quarantaine gegaan in Gwens studentenhuis in Utrecht. Toen daarna de maatregelen aanscherpten hebben we besloten om samen te blijven. Er is nog 1 andere huisgenoot nu thuis, dus we zijn hier met z’n 3en en dat werkt prima! We zijn dus eigenlijk al sinds 9 maart 24/7 samen. Dat klinkt wel intens, maar het gaat heel goed en het is heel gezellig. We doen beide overdag veel ons eigen ding en tussendoor en ’s avonds meer samen.

Wietze & Leora: We zien elkaar nog steeds bijna dagelijks. Eibert & Lisette: We zien elkaar nog steeds vaak en misschien wel vaker. Dat komt vooral doordat onze studietijd nu zelf in te delen is en Eiberts coschappen niet doorgaan.

Wat is anders (of moeilijker) geworden in de relatie tijdens de coronacrisis?

Tom & Gwen: Het was wel even wennen om elkaar ineens zo fulltime te zien, omdat je dit zelfs niet zou hebben als je echt gaat samenwonen. Zelfs dan heb je nog je werk en sociale leven. Maar eigenlijk ging het heel erg vanzelf en vinden we het allebei heel chill. We hebben lekker veel tijd voor elkaar en dat we nu elke dag samen slapen is wel heel lekker! Maar aan de andere kant krijg je natuurlijk op een gegeven moment ook wat irritaties omdat je zo op elkaars lip zit en weinig andere mensen ziet. Maar the key (hoe cliché ook) is het daar gewoon over hebben en ook accepteren dat dat er bijhoort en heel normaal is. We zijn eigenlijk vooral heel positief over dat het heel goed gaat, het is een goede proef op echt samenwonen en die gaat tot dusver echt bijzonder goed.

Wietze & Leora: Wietze werkt niet waardoor hij meer energie heeft (ook voor de relatie). Verder hebben we geleerd om ieder ons eigen ding te doen, terwijl wij samen zijn.

Eibert & Lisette: Het is wel vervelend dat we niks buiten de deur kunnen doen, al helemaal omdat je eigenlijk nog maar net samen bent en dan leuke dingen wil doen. Nu leer je elkaar in een versneld tempo kennen doordat je de hele dag samen opgesloten zit. Je hebt gelukkig wel veel aan elkaar nu je je vrienden minder of niet kunt zien. Dat maakt de quarantaine een stuk minder vervelend.

Hoe vermaken jullie jezelf? 

Tom & Gwen: Natuurlijk kijken we veel series en films, maar we doen ook veel spelletjes en lezen boeken. Daarnaast wandelen en sporten we, zoeken we de pingpongtafel op in de buurt en klussen we een beetje in het huis. Ook videobellen we veel met vrienden en koken we vaker een stuk uitgebreider. Verder zijn we overdag vaker met ons eigen ding bezig, met studie en werk.

Wietze & Leora: Wij wandelen, puzzelen, spelen spelletjes en kijken series. Eibert & Lisette: We wandelen vaak door de stad, koken samen en lopen af en toe hard. Maar we liggen ook graag lui in bed.

Hebben jullie nog tips voor andere stellen die samen in quarantaine zitten?

Tom & Gwen: Ja! Communicatie is echt de key, dus spreek irritaties echt uit en geef goed aan waar je allebei behoefte aan hebt. Daarnaast werkt het voor ons heel goed dat we ook allebei veel ons eigen ding doen, dus werken/studeren, maar ook met eigen vrienden bellen of even zelf een rondje hardlopen. Verder proberen we ook veel verschillende dingen te doen, omdat we van alleen netflixen snel een beetje moedeloos worden. En vaak een beetje moeite ( voor elkaar) blijven doen (een lekker luchtje op, complimentjes geven, een lekkere lunch voor in het park maken), om dikke sleur te voorkomen!

Wietze & Leora: Laat ruimte voor dat ieder zijn eigen ding kan doen. Ga er af en toe eventjes uit. Eibert & Lisette: Veel wandelen en de stad verkennen, of samen eten halen bij de restaurantjes die blijven koken.

Daten in quarantaine:

Singles Eva en Yentl

Hoe vermaken jullie je je gedurende de coronacrisis?

Eva: Gedurende de coronacrisis merk ik dat ik mij nog redelijk goed kan vermaken. Momenteel ben ik aan het afstuderen, loop ik drie dagen stage in de week en werk ik twee dagen. In het weekend merk ik dat ik mij wat meer verveel dan normaal. Ik ga op bezoek bij vriendinnen en familie op afstand. Mijn grootste vermaak is toch op dit moment wel mijn studie.

Yentl: Aangezien ik twee weken geleden mijn Bachelor Psychologie heb afgerond en een bijbaan in de horeca heb, is het best moeilijk om mezelf te vermaken deze periode. Ik heb om de dag een beetje door te komen, schilderen op nummer besteld. Daarnaast heb ik kralen om armbandjes en kettingen te maken besteld. Voor corona had ik nooit de behoefte om een Netflix abonnement te nemen, echter ben ik daar nu wel voor gezwicht. Om nog een beetje beweging te krijgen, loop ik vaak een rondje.

Hoe vaak date je normaal? Hoe vaak nu?

Eva: Normaal gesproken date ik niet veel, maximaal 2 keer per jaar.  In deze tijd date ik niet.

Yentl: Normaal gesproken date ik niet heel vaak. Soms heb ik periodes waarin ik wat meer date, dit ligt er natuurlijk aan of ik een leuk iemand heb ontmoet die ik beter wil leren kennen. Nu date ik niet. Ik vind het toch een beetje onverantwoordelijk om te daten.

Wat voor platforms gebruik jij om te daten?

Eva: Ik gebruik de platforms Tinder en Happn. Yentl: Het enige online platform dat ik af en toe gebruik is Tinder.

Wat is er veranderd in het (online en offline) daten sinds de coronacrisis?

Eva: Ik merk dat ik meer behoefte heb aan sociale contacten. Dit zijn vooral de sociale contacten in mijn omgeving die ik al heb. Daarnaast valt het op dat ik meer behoefte en interesse heb om nieuwe mensen te spreken door te chatten via Tinder/Happn. Normaal gesproken ontmoette ik mensen tijdens het uitgaan, wat nu is weggevallen. Ik heb ook meer tijd om er bewust mee bezig te zijn nu de coronacrisis er is.

Yentl: Je komt sowieso geen mensen meer tegen in het uitgaansleven. Eigenlijk is iemand tegen komen in het echte leven op dit moment vrij moeilijk. Als je iemand wilt tegenkomen moet dat nu online gebeuren.

Ben je sinds het begin van de coronacrisis al op een date geweest?

Beiden: Ik ben sinds de coronacrisis niet meer op date geweest.

Heb je nog tips voor andere singles?

Eva: Niet echt. Yentl: Als je op dit moment wilt daten, zou ik proberen in contact te komen met andere mensen via een online platform. Als date zou je kunnen wandelen op 1,5 meter afstand bijvoorbeeld

 

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2021 Jellinek - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin