Deel jouw ervaring

Summer school voor beroepskrachten

Deze zomer is anders dan anders. De afgelopen maanden hebben we ontzettend veel meegemaakt. Er zijn allerlei nieuwe ontwikkelingen aan het licht gekomen. Ook rondom drugs, alcohol en gamen. Als beroepskracht heb je misschien behoefte aan extra kennis rondom deze thema’s.

Daarom introduceren we de Jellinek Preventie Jeugd Summer school voor beroepskrachten!

In deze twee uur durende lezingen behandelen we actuele thema’s. We gaan live met MS teams en beantwoorden direct vragen via de chat!

Je kunt kosteloos en vrijblijvend deelnemen aan één of meerdere thema’s:

Klik hier om je direct aan te melden.

Feiten en fabels rondom lachgas, ervaringen van een peer

Het zal je vast niet zijn ontgaan. Lachgas is populairder dan ooit. Veel jongerenwerkers en hulpverleners maken zich veel zorgen over dit middel. Jongeren een stuk minder. Tijdens deze lezing vertellen we nieuwe ontwikkelingen rondom dit middel en is onze eigen peer Kareem aan het woord! Hij vertelt over zijn eigen ervaringen, waarom hij dit middel graag gebruikt maar ook welke hulp en welke adviezen hij van jongerenwerkers en hulpverleners zou willen.

Trainers: Jurrit en Marleen

  • Woensdag 19 augustus van 15.00-17.00 uur
  • Maandag 7 september 19.00-21.00 uur

Gamen in tijden van Corona

Hoe kan je als beroepskracht ouders adviseren in vraagstukken rondom gamen? Wanneer moeten ouders zich zorgen maken? En wat als het gamegedrag verandert doordat de jongere vaker thuis is?

Tijdens deze lezing vertelt Rogier je hier alles over gamegedrag en geeft goede tips hoe je ouders kan adviseren in tijden van Corona.

Trainers: Rogier en Shereen

  • Dinsdag 25 augustus van 15.00- 17.00 uur
  • Donderdag 10 september van 19.30-21.30 uur

Motiverende gespreksvoering over middelengebruik en beeldbellen. Tips en tricks voor hulpverleners

Jongeren motiveren hun huidige gedrag te veranderen. Dat is geen makkelijke klus! Zeker niet als het gaat om drugs of drank gebruik. In deze korte lezing spijkeren de preventiewerkers je de beginselen van motiverende gespreksvoering bij.

Je krijgt tips om met jongeren te praten over middelen. Hoe kun je jongeren tips geven om een prettige werkplek te creëren? En welke vragen helpen om het gesprek te voeren in een digitale omgeving?

Trainers: Philip, Paula en Hayat

  • Paula en Hayat: Maandag 31 augustus: 15.00-16.30 uur
  • Philip en Paula: Dinsdag 8 september 19.30- 21.00 uur

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden.

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Jellinek - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin