Deel jouw ervaring

Online thema avonden voor ouders van studenten in het MBO

Merk je dat je als ouder steeds minder invloed hebt op de keuzes van je kind? Dat kan, maar toch heb je meer invloed dan je denkt! Ook naarmate je kind ouder wordt. Tijdens deze avond praten we over thema’s zoals opvoeding, waarom jongeren middelen gebruiken en we gaan we in op actuele informatie over alcohol, cannabis, lachgas en roken.

Daarom de online thema avonden voor ouders met studenten in het MBO

In dit uur behandelen we actuele thema’s waar je kind mee te maken gaat krijgen. We gaan live met MS teams en beantwoorden direct vragen via de chat.

Je kunt kosteloos en vrijblijvend deelnemen aan één of meerdere thema’s:

Klik hier om je direct aan te melden.

Thema 1: Hoe doe je dat met alcohol en drugs? Van opvoeder naar coach

Jongeren zijn nieuwsgierig en willen van alles uitproberen. Zo ook alcohol en andere drugs.

Op het MBO leert je kind steeds meer op eigen benen staan en daar kan ook gebruik van alcohol en drugs bij horen. Maar hoe begeleid je dat als ouder? Wanneer stel je je op als opvoeder met duidelijke regels en wanneer laat je meer los en ben je meer een coach? Dat is geen makkelijke keuze! Zeker niet omdat het gaat om drugs of drank gebruik. Als je hier het gesprek over aan wil gaan, hoe doe je dat dan? In deze korte bijeenkomst geven we je tips and tricks over hoe je als ouder met jongeren kunt praten over middelengebruik.

Trainers: Hayat en Yvonne

  • Dinsdag 6 oktober 19.30-20.30 uur.

Klik hier om je direct aan te melden.

Thema 2: Lachgas, wat moet je als ouder weten? Feiten en fabels en een jongere die vertelt..

De afgelopen periode hebben we veel gehoord en gezien over lachgas. Lachgas lijkt een nieuwe trend te zijn. Ouders en hulpverleners maken zich zorgen om dit middel. Jongeren lijken dat minder te doen en zien lachgas niet als drugs. Is dit terecht of juist niet? Tijdens deze themabijeenkomst vertellen we nieuwe ontwikkelingen rondom dit middel en is Kareem aan het woord! Hij vertelt over zijn eigen ervaringen, waarom hij dit middel graag gebruikt maar hij beantwoordt ook jullie vragen. Een mooie kans om de vragen die je hem stelt later met je eigen kind te bespreken.

Trainers: Jurrit , Sarsani en jongere Kareem

  • Dinsdag 20 oktober: 19.30-20.30 uur.

Klik hier om je direct aan te melden.

Thema 3: Alcohol, seks en studeren en een jongere die vertelt…

Je kind gaat studeren, wat moet je dan als ouder weten over alcoholgebruik en veilig uitgaan? Tijdens deze bijeenkomst vertellen we nieuwe ontwikkelingen rondom alcohol. Wat is het effect van het gebruik van alcohol op de gemoedstoestand, geheugen en schoolprestaties van je kind? Waar moet je rekening mee houden als je kind uitgaat? Hoe zorg je dat je kind veilig thuiskomt en veilig omgaat met seks. Tijdens deze bijeenkomst beantwoorden we deze vragen en komt ook een jongere (peer) aan het woord.

Trainers: Sarsani en Fabian

  • Donderdag 29 Oktober: 19.30-20.30 uur.

Klik hier om je direct aan te melden.

Thema 4: Roken en blowen, jongvolwassen en het brein in ontwikkeling

Opgroeien is een periode waarin een kind veel keuzes moet maken en problemen moet oplossen. Hierdoor ontwikkelt je brein zich en leer je vaardigheden die later in het leven nodig zijn. Maar wat gebeurt er als je in die periode gaat blowen? Heeft dat invloed op je persoonlijke ontwikkeling en schoolprestaties? Wanneer valt het mee en wanneer is blowen een probleem? Tijdens deze themabijeenkomst geven we je informatie over cannabis en de nieuwste ontwikkelingen.

Trainers: Yvonne en Jurrit

  • Woensdag 4 november: 19.30-20.30 uur.

Klik hier om je direct aan te melden.

Thema 5: gamen, hoe behoud je de balans tussen spelplezier en school

De afgelopen periode hebben we veel vragen van ouders binnen gekregen over gamen. Het is een gekke periode en alles is veranderd. Jongeren zijn meer thuis dan normaal en krijgen op het MBO online les in plaats van in de klas. Dat je met die vragen zit is heel logisch. Hoe moet je hier al ouder mee omgaan? Wanneer moeten ouders zich zorgen maken? En wat als het gamegedrag verandert doordat de jongere vaker thuis is? Hoe kun je jongeren tips geven om een prettige schoolplek te creëren? En welke vragen helpen om het gesprek te voeren in een digitale omgeving?

Tijdens deze lezing vertelt Rogier je alles over gamegedrag en geeft tips en tricks.

Trainers: Rogier en Shereen

  • Maandag 16 november: 19.30 -20.30 uur.

Klik hier om je direct aan te melden.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met yvonne.kistemaker@jellinek.nl of jeugdnet@jellinek.nl

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Jellinek - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin