Over Jellinek

LVBeter 18+

LVBeter 18+ is er voor mensen met een licht verstandelijke beperking.

VG sector (LVB)

Ben je werkzaam in de VG sector, en begeleid je mensen met een Licht Verstandelijke Beperking? Dan kan dit interessant  zijn voor jou en je organisatie.

Cliënten met een licht verstandelijke beperking (LVB) die middelen gebruiken: Wat moet je daar als begeleider over weten? Wat kun je voor deze cliënten doen? Deze twee vragen zijn de basis voor de web app ‘Gebruik en verslaving LVB’. Cordaan heeft deze samen met Jellinek ontwikkeld maar vrijwel alle informatie ook te gebruiken in andere organisaties.

De uitgangspunten van beleid (voorlichten, ontmoedigen, signaleren, motiveren en behandelen) zijn in deze app uitgewerkt in concrete handelingsrichtlijnen voor de dagelijkse praktijk. Bijvoorbeeld: Hoe spreek je een cliënt aan die onder invloed is? Wat moet ik weten over cannabis? Hoe kan ik gebruik signaleren en wat kan ik doen? Waar lopen we tegenaan?

De app bevat informatie, filmpjes, instructies, verwijzingen naar websites en testen, signaleringslijsten en een functieanalyse  De app is bedoeld voor begeleiders, maar veel onderdelen kunnen samen met de cliënt worden bekeken.

De web app is hier te vinden.

Consultatie en advies

Ben je een beroepskracht en heb je in de praktijk veel te maken met mensen met een LVB? We bieden voor iedereen gratis consultatie en advies.

Adviesgesprekken

Als je ouder bent van een kind of volwassen kind met een LVB dan kan het prettig zijn om hier eens met iemand over te praten. Je kunt in dat geval langskomen voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze medewerkers.

Moti 4

Ook bieden we gesprekken op basis van het Moti-4 model. In 4 gesprekken wordt op speelse wijze inzicht gegeven in het gebruik. Na Moti-4 gaan mensen bewuster om met het middel dat gebruikt wordt. In deze gesprekken komen de volgende dingen aan bod: kennis, inzicht in gebruik, bijhouden van gebruik, alternatieven voor gebruik, ontspanningsoefening, tips en afspraken.

Bekijk het Nuchter

Bekijk het nuchter is een groepsaanbod voor cliënten die in een instelling verblijven, zoals Philadelphia, Cordaan, Amsta. Dit aanbod bestaat uit 3 bijeenkomsten voor 4 deelnemers. Er wordt gebruik gemaakt van een bordspel, waarbij de deelnemers al spelenderwijs meer inzicht krijgen in hun gebruik.

Contact

Telefoon:

Amsterdam: 020 – 590 1330
Utrecht: 06 – 27894555
Amersfoort: 06 – 31666856
Gooi & Vechtstreek: 06 – 21839726

Of mail ons:

Amsterdam:
Anita Oliemans
anita.oliemans@jellinek.nl

Utrecht:
Phillip Goedhoop
Phillip.goedhoop@jellinek.nl

Amersfoort:
Rolof Groothoff
rolof.groothoff@jellinek.nl

Gooi & Vechtstreek:
Driss Kaamouchi
driss.kaamouchi@jellinek.nl

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat