Over Jellinek

Jellinek Preventie

Over Jellinek Preventie

Jellinek Preventie wil problemen die ontstaan door alcohol, drugs, gamen¬†en gokken voorkomen. Dit doen zij door het geven van voorlichting aan het algemene publiek, risicogroepen en beroepsgroepen. De informatie die daarbij wordt gegeven is objectief, op feiten gebaseerd en niet moraliserend. Preventie gaat ervan uit dat volwassen mensen op basis van deze informatie zelf kunnen beslissen hoe zij zich ten opzichte van alcohol en drugs en de werking en risico’s verhouden.

Werkgebied

Jellinek Preventie is actief in Amsterdam, Gooi&Vechtstreek, Utrecht, Amersfoort en de kleinere gemeenten in de provincie Utrecht.

Trendonderzoek Antenne

Antenne werd meer dan 25 jaar geleden opgezet door de Universiteit van Amsterdam en Jellinek. Sinds 2018 wordt de monitor uitgevoerd door de Hogeschool van Amsterdam, waar het is ingebed in het onderzoeksprogramma Urban Vitality.

Er worden in dit onderzoek scholieren ondervraagd, maar ook jongeren die deel uitmaken van riskant gebruikende groepen zoals cli√ęnten van de jeugdhulpverlening, bezoekers van coffeeshops of jongeren die veel uitgaan. Daarnaast maakt Antenne gebruik van een panel. Het panel bestaat uit mensen die een sleutelpositie innemen in een bepaalde scene en nieuwe trends in alcohol- en druggebruik kunnen waarnemen. Bijvoorbeeld een portier van een discotheek, een DJ of iemand die regelmatig uitgaat. Het panel wordt tweemaal per jaar ondervraagd. Van elke Antenne verschijnt een boek en een persbericht.

Preventieprojecten

De preventieprojecten van Jellinek zijn gebaseerd op trendonderzoek zoals Antenne. Zoveel mogelijk worden er projecten uitgevoerd waarvan aangetoond is dat ze effectief zijn. Onder de tabs hiernaast vindt u een korte beschrijving van de projecten.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Jellinek Preventie, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Meer informatie over ons volledige aanbod vindt u op deze pagina.

Contact

Voor meer informatie over Jellinek Preventie, kunt u contact opnemen met het Jellinek Expert Team. Dit is iedere werkdag te bereiken tussen 09.00 – 11.00 en 15.00 – 17.00uur op tel: 088 505 1220

Bezoekadressen

Amsterdam
Jacob Obrechtstraat 92
1071 KR Amsterdam

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 800
3511 ML Utrecht

Amersfoort
Utrechtseweg 11-13
3811 NA Amersfoort

Hilversum
Noordse Bosje 43
1211 BE  Hilversum

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 ‚Äď 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat