Nieuws

Meer nieuws

Online zelfhulp van Jellinek nu ook bij stoppen met roken

27 september 2017

Stoppen met roken is best lastig. Dan is het fijn om daarbij ondersteund te worden. Er bestaan diverse apps voor ten ondersteuning. Ook Jellinek biedt nu een handige zelfhulp via desktop die ondersteund wordt via een app die je bij je goede voornemen kan helpen.

Wat houdt die online zelfhulp nu precies in?

De Jellinek Online Zelfhulp Tabak is een online zelfhulpprogramma waarmee je jezelf kunt helpen om te stoppen met roken. Dat kan door geleidelijk af te bouwen of door in 1 keer te stoppen. Uiteraard is de hulp gratis en anoniem en kun je aan de slag op het moment dat jij dat wil.

Je krijgt online oefeningen en leesopdrachten aangeboden, die zijn gebaseerd op bewezen effectieve gedragstherapeutische principes en motivationele en zelfcontrole technieken. De verschillende onderdelen zijn gericht op het creëren van bewustzijn, stellen van doelen, ondernemen van actie en voorkomen dat je terugvalt.

Zelfhulp=bewezen effectieve hulp!

Tamara de Bruijn vertelt: “Natuurlijk zijn er al veel apps op de markt die mensen kunnen gebruiken bij het stoppen met roken. Het onderscheid is dat ons programma gebaseerd is op bewezen effectief onderzoek. De zelfhulp staat daarmee ook geregistreerd als interventie. We hopen hiermee iedereen die ondersteuning nodig heeft extra hulp te kunnen bieden. Je kunt in het programma aangeven of je hebt gerookt, en zo ja met wie je was en waar dat was. Zo krijg je inzicht in je eigen gebruik.

Doe je ook mee met Stoptober?

Er kan nu ook gebruik gemaakt worden van een app die gekoppeld is aan het programma. Dit vergemakkelijkt het registreren. Zo hoef je niet meer op je computer in te loggen, maar kun je op elk gewenst tijdstip van de dag, waar je ook bent je rookgedrag en risicosituaties registreren. Dit wordt automatisch verwerkt in jouw online zelfhulp programma.

In oktober start weer de ‘Stoptober’ maand, een ideaal moment om de sigaret de deur uit te doen, uiteraard mét hulp van de Online Zelfhulp Tabak.”

Nieuwsgierig geworden? Neem hier een kijkje!


Terug naar nieuwsoverzicht

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat