Nieuws

Meer nieuws

Let op: heroïne wordt als cocaïne aangeboden

27 november 2014

Helaas zijn er toch weer toeristen overleden door een overdosis heroïne terwijl het als cocaïne was verkocht. Het gebruik van witte heroïne is levensgevaarlijk als mensen cocaïne verwachten.

“Heroïne is een verdovend middel, cocaïne een stimulerend middel met een tegenovergestelde werking,’ legt Floor van Bakkum van Jellinek uit. “Als mensen niet weten dat ze heroïne gebruiken en een lijntje leggen, is de kans groot dat ze een overdosis nemen. Hun hart gaat dan langzamer kloppen, de ademhaling gaat naar beneden. Ze komen in een dromerige toestand, gaan overgeven en op den duur vallen ze weg. Slachtoffers stoppen met ademen of stikken in hun eigen braaksel, wat tot de dood kan leiden.”

Met name toeristen zijn kwetsbaar, omdat ze afhankelijk zijn van wat er wordt aangeboden op straat. En als het misgaat, kennen ze de weg naar de hulpverlening minder goed. Overigens wordt witte heroïne in het algemeen heel erg weinig aangeboden op straat, de prijs ligt ook in het algemeen hoger dan die van cocaïne. Jellinek is daarom ook verbaasd dat dit wordt aangeboden.

Meer lezen? Bekijk hier alle artikelen die in de media verschenen:


Terug naar nieuwsoverzicht

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat