Nieuws

Meer nieuws

Koninklijke onderscheiding voor preventiemanager Jellinek

9 november 2018

Tijdens zijn afscheidssymposium is preventiemanager Jaap Jamin van verslavingskliniek Jellinek benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding donderdag uitgereikt van loco-burgemeester Sharon Dijksma in Pakhuis de Zwijger.

Jamin begon bij Jellinek als preventiemedewerker en later als manager. Tijdens zijn loopbaan probeerde hij het stigma op drugsgebruik te verminderen. Ook spoorde hij honderden jongeren aan om leeftijdsgenoten over alcohol- en drugsgebruik voor te lichten.

Jellinek begaf zich vaak op evenementen onder gebruikende jongeren. In 1996 richtte hij vanuit Jellinek het project Unity op. Met jongeren uit de dancescene gaf hij op festivals voorlichting over de risico’s van drugs en alcohol.

Ook leidde hij met het project Cannabis Intelligence Amsterdam jongeren met een niet-westerse achtergrond op om hun leeftijdsgenoten met eenzelfde achtergrond voorlichting te geven over cannabis.

Buiten zijn werkzaamheden bij Jellinek stond hij ook aan het roer van Verslavingspreventie Nederland, dat later over is gegaan in Verslavingskunde Nederland.

 

Lees hier het oorspronkelijke artikel.
Bron: Het Parool


Terug naar nieuwsoverzicht

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat