Nieuws

Meer nieuws

Jellinek Utrecht start campagne Hoe is het eigenlijk met jou?

8 september 2017

‘Hoe is het eigenlijk met jou?’ is een Utrechts project om aandacht te vragen voor kinderen van verslaafde ouders (kvo) of kinderen van ouders met psychiatrische problematiek (kopp).
In de tweede week van september vraagt Jellinek Utrecht in een korte campagne aan professionals op scholen en bij zorginstellingen extra alert te zijn op de situatie van KoppKvo kinderen. Met posters voor professionals vragen we aandacht voor deze groep. Ook zijn er posters voor jongeren die mogelijk steun kunnen gebruiken om hen te wijzen op het aanbod bij Jellinek.

Naar schatting hebben 12.500 Utrechtse kinderen te maken met psychiatrische problematiek of verslaving binnen hun gezin. Als het niet goed gaat met ouders heeft dit effect op het hele gezin. Kinderen ervaren vaak hun leven lang de gevolgen van deze thuissituatie. Bovendien maken ze zelf meer kans op het ontwikkelen van psychische klachten. Daarom vraagt Jellinek speciale aandacht voor hen.

Jellinek heeft ervaring in de begeleiding van KoppKvo kinderen. Praten helpt! En liefst met leeftijdsgenoten die hetzelfde meemaken. Jellinek Utrecht organiseert daarom doe -en praatgroepen voor KoppKvo-kinderen en jongeren. Er is ruimte voor ontspanning, plezier, herkenning en tips. Het maakt hen weerbaar en helpt hen beter om te gaan met hun thuissituatie. Bovendien steunen de kinderen elkaar en merken ze dat ze niet de enige zijn.

In het kader ‘Hoe is het eigenlijk met jou?’ worden extra groepen opgestart, wordt voorlichting gegeven aan professionals en worden via een werkgroep nieuwe activiteiten ontwikkeld om aandacht te vragen voor KoppKvo. Het project duurt vier jaar en heeft o.a. financiering vanuit Stichting van Baaren.Terug naar nieuwsoverzicht

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat