Jellinek start met Digitale Polikliniek

Jellinek heeft het bestaande behandelaanbod uitgebreid met een volledig digitale variant, Jellinek Digitaal. Als dé expert op het gebied van verslaving vindt Jellinek het belangrijk om voortdurend in ontwikkeling te zijn en aan te sluiten bij de wensen van onze cliënten. Het aanbieden van de juiste zorg op de juiste plek is belangrijk, zodat mensen die een behandeling nodig hebben deze ook kunnen krijgen.

’Treatment gap’ verkleinen

Naast het digitale zelfhulpaanbod en behandelingen op locatie is het nu ook mogelijk om volledig online in behandeling te gaan via de 100% digitale polikliniek, Jellinek Digitaal. Met de digitale poli wil Jellinek de behandeling toegankelijker en beter bereikbaar maken en daarmee de treatment gap verkleinen.

Voorkomen van dure intensieve behandelingen

Jellinek Digitaal is geschikt voor mensen die nu niet in behandeling komen vanwege bijvoorbeeld schaamte. Zij kunnen op deze manier laagdrempeliger en eerder in behandeling komen. Hiermee wordt de kans op meer intensieve en duurdere zorg verkleind. Andere voordelen zijn de flexibiliteit die dit aanbod biedt: vanuit je eigen omgeving en zonder reizen kun je toch behandeld worden.

100% online behandeling

Bij de digitale poli verloopt alle zorg (aanmelding, behandeling en nazorg) 100% online. De behandeling is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie. Dit is een van de effectiefste behandelingen voor verslaving aan onder meer alcohol en drugs. De behandeling bestaat uit twee elementen: contact met een behandelaar via beeldbellen en het volgen van behandelmodules in een online omgeving. De cliënt kan zelf bepalen waar en wanneer deze online modules worden gevolgd.

Meer weten? Ga naar www.jellinekdigitaal.nl

Vragen? Mail naar pers@arkin.nl of bel met 020-590 5002