Jellinek krijgt voor de derde keer TOPGGz-keurmerk!

Jellinek, locatie Obrechtstraat Amsterdam (onderdeel van Arkin) heeft vorige week voor de derde keer het TOPGGz-keurmerk toegekend gekregen. Jellinek mag het keurmerk weer voor een periode van vier jaar voeren. De afdeling krijgt hiermee de erkenning dat zij hooggespecialiseerde en innovatieve cliëntenzorg levert, gecombineerd met wetenschappelijk onderzoek en kennisverspreiding. 

Jellinek is trots dat het keurmerk voor de derde keer is toegekend en is blij dat de inspanningen op het gebied van cliëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en kennisverspreiding al zo lang worden beloond.

TOPGGz-keurmerk

TOPGGz kent het keurmerk toe aan topklinische afdelingen die kunnen aantonen dat zij zeer gespecialiseerde patiëntenzorg combineren met het ontwikkelen van nieuwe behandelmethoden, wetenschappelijk onderzoek en structurele kennisoverdracht. Deze expertisecentra bieden uitkomst voor patiënten met ernstige, complexe en/of zeldzame aandoeningen, die onvoldoende resultaat hebben van een behandeling in de specialistische (tweedelijns) geestelijke gezondheidszorg.

Strenge criteria

Aan toekenning van het keurmerk gaat een zeer uitgebreide procedure vooraf, waarin de afdeling wordt getoetst op strenge criteria op het gebied van hoogspecialistische en innovatieve patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek, opleiding en onderwijs. De toetsing wordt uitgevoerd door een onafhankelijke, landelijke visitatiecommissie.

Wil je meer weten over de Stichting Topklinische GGZ? Meer informatie vind je op www.topggz.nl.

Hooggespecialiseerde en innovatieve cliëntenzorg

Jellinek, locatie Obrechtstraat Amsterdam biedt hooggespecialiseerde en innovatieve cliëntenzorg. Er bevinden zich verschillende behandelintensiteiten onder één dak en er werken diverse specialisten. De afdeling behandelt cliënten met een lichte tot matige verslaving, maar is ook gespecialiseerd in behandeling voor cliënten met ernstige, complexe of zeldzame aandoeningen. Voor zorgprofessionals zijn de specialisten van Jellinek beschikbaar voor consultatie & advies via de Jellinek Advies Lijn (088 505 1200). Ook vindt er regelmatig wetenschappelijk onderzoek plaats en verspreiden we onze kennis in opleidingen en op congressen.

Jellinek is al ruim honderd jaar dé expert op het gebied van middelengebruik en verslaving. Iedereen met een (hulp)vraag op dit gebied kan rekenen op deskundige hulp bij ons in de regio Amsterdam, Utrecht, Amersfoort en de Gooi & Vechtstreek of via de digitale poli.

Voor meer informatie over Jellinek kunt je terecht op www.jellinek.nl.