Nieuws

Meer nieuws

Jellinek doet weer mee met de E-health week!

17 januari 2019

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving organiseren van 21 t/m 26 januari 2019 de e-healthweek. Ook Jellinek doet mee! 

Samen willen wij door heel Nederland zoveel mogelijk mensen met e-health in contact brengen en hen de mogelijkheden laten ervaren. Waarom? Omdat E-health veel voordelen heeft. 

Wat is E-health?

E-Health is eigenlijk een verzamelnaam voor allerlei digitale toepassingen in de zorg. Oftewel: alle zorg via internet. Denk aan online tools zoals het online bijhouden van je gebruik, het maken van opdrachten, digitaal contact tussen een cliënt en een behandelaar en online in contact komen met lotgenoten. 

Waarom E-health?

Onderzoek toont namelijk aan dat online hulp een veelbelovende aanpak is bij diverse lichamelijke en psychische problemen, waaronder middelenmisbruik en verslaving. Met online hulp combineer je effectieve ondersteuning met het gemak van thuis online opdrachten maken. 

De voordelen van e-health: 

Jellinek & E-health

Jellinek is binnen de verslavingszorg al jarenlang een voorloper op het gebied van E-health en biedt meerdere online interventies aan. Afgelopen maand is het E-health handboek voor zorg- en hulpverleners uitgebracht waarin de jellinek zelfhulp zelfs staat beschreven als best practise. Een van de motto’s van de Jellinek luidt: Behandelingzwaar waar nodiglicht wanneer het kan‘. E-health past perfect bij dit motto. Jellinek is daarom ook partner in de E Health week. 

In het kader van de E-health week 2019 hebben we al onze e-health-mogelijkheden voor jou op een rijtje gezet: 

Speciaal voor verwijzers biedt Jellinek de volgende mogelijkheden op het gebied van E-health: 

Bron: Rolof Groothoff, Ragna Stam, Nick de Koning, Tamara de Bruijn en Tom Bart. Mail voor vragen naar preventie@jellinek.nl 


Terug naar nieuwsoverzicht

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat