Jellinek doet weer mee met de e-healthweek!

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en ECP | Platform voor de Informatie Samenleving organiseren van 27 januari 2020 t/m 1 februari 2020 de e-healthweek. En ook Jellinek doet mee.

Samen willen wij door heel Nederland zoveel mogelijk mensen met e-health in contact brengen en hen de mogelijkheden laten ervaren. Waarom? Omdat e-health veel voordelen heeft. Lees verder over het online aanbod van Jellinek.

Wat is e-health?

E-Health is eigenlijk een verzamelnaam voor allerlei digitale toepassingen in de zorg. Oftewel: alle zorg via internet. Denk aan online tools zoals het online bijhouden van je gebruik, het maken van opdrachten, digitaal contact tussen een cliënt en een behandelaar en online in contact komen met lotgenoten. 

Waarom e-health?

Onderzoek toont namelijk aan dat online hulp een veelbelovende aanpak is bij diverse lichamelijke en psychische problemen, waaronder middelenmisbruik en verslaving. Met online hulp combineer je effectieve ondersteuning met het gemak van thuis online opdrachten maken. 

De voordelen van e-health: 

  • Laagdrempelig; men kan direct aan de slag
  • Men werkt in de eigen omgeving aan herstel
  • Men heeft zelf de regie over de behandeling
  • Kosten- en tijdbesparend; men hoeft niet of minder vaak naar een behandelaar, dat scheelt reistijd!
  • Flexibel; men bepaalt zelf wanneer en hoe vaak men er mee aan de slag gaat
  • Deskundige en persoonlijke begeleiding is slechts 1 klik verwijderd
  • Online contact bij Jellinek gebeurt bovendien altijd via een beveiligde internetomgeving.

Jellinek & E-health

Jellinek is binnen de verslavingszorg al jarenlang een voorloper op het gebied van e-health en biedt meerdere online interventies aan. Afgelopen maand is het E-health handboek voor zorg- en hulpverleners uitgebracht waarin de jellinek zelfhulp zelfs staat beschreven als best practise. Een van de motto’s van de Jellinek luidt: Behandelingzwaar waar nodiglicht wanneer het kan‘. E-health past perfect bij dit motto. Jellinek is daarom ook partner in de e-healthweek. 

In het kader van de e-healthweek 2020 hebben we al onze e-healthmogelijkheden voor jou op een rijtje gezet:

Jellinek Online Zelfhulp & de Jellinek Online zelfhulp App

Samen Nuchter: online zelfhulp voor naasten

  • Blended behandeling: online & face-to-face

 

Speciaal voor verwijzers biedt Jellinek de volgende mogelijkheden op het gebied van e-health:

Bron: Fabian de Jong, Rolof Groothoff, Ragna Stam, Nick de Koning, Tamara de Bruijn en Tom Bart. Mail voor vragen naar preventie@jellinek.nl