Nieuws

Meer nieuws

Jellinek doet mee aan de E-Health week

11 januari 2018

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en ECP | Platform voor de Informatie Samenleving organiseren van 20 t/m 26 januari 2018 de e-healthweek. Samen met partners willen zij door heel Nederland zoveel mogelijk mensen met e-health in contact brengen en hen de mogelijkheden laten ervaren.

Jellinek is binnen de verslavingszorg al jarenlang een voorloper op het gebied van E-health en biedt meerdere online interventies aan. Een van de motto’s van de Jellinek luidt: ‘Behandeling: zwaar waar nodig, licht wanneer het kan’. E-health past perfect bij dit motto. Jellinek is daarom ook partner in de E-Health week.

Wat is E-health?

E-Health is een verzamelnaam voor digitale toepassingen in de zorg. Denk aan online tools zoals het online bijhouden van het gebruik, het maken van opdrachten, digitaal contact tussen de cliënt en de behandelaar en in contact komen met lotgenoten.

Waarom E-health?

Onderzoek toont aan dat online hulp een veelbelovende aanpak is bij diverse lichamelijke en psychische problemen en ziektes, waaronder bij middelenmisbruik en verslaving. Met online hulp krijgt iemand effectieve ondersteuning, zonder direct in een intensieve behandeling te belanden. Door het aanbieden van online tools krijgt de cliënt meer regie over de behandeling. Mocht de aangeboden hulp toch niet voldoende zijn, dan is het gemakkelijk overstappen naar een meer intensievere vorm van behandeling.

De voordelen zijn:

In het kader van de E-health week 2018 hebben we al onze e-health-mogelijkheden voor jou op een rijtje gezet:

Vragen over ons e-health aanbod, mail naar preventie@jellinek.nl.


Terug naar nieuwsoverzicht

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat